Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Flessenspeen

 • Auteur
  Berichten
 • #10361491

  hallo allemaal,

  Mijn zoontje van 10 weken drinkt uit een mam fles(nog steeds) met speentje 0. Nou heb ik speentje 1 geprobeerd,maar dan drinkt hij zijn fles is 10 min leeg en spuugt hij best wel wat uit met boeren. Kan het kwaad als ik gewoon doorblijf voeden met het 0 speentje? 

  Alvast bedankt 

  #10361494 Quote

  Lijkt me niet dat dat kwaad kan, als hij zo zijn fles tevreden kan leeg drinken, is dat goed!

  Mijn zoontje ging vanzelf mopperen als hij vond dat hij te veel werk moest leveren om zijn fles leeg te krijgen, pas dan gingen we over naar een andere speen op de fles.


  Chantalhubbers
  Bijdrager
  #10361497 Quote

  Is geen probleem hoor!! Ons zoontje is nu ruim 10 maanden en drinkt nog steeds uit een 1 speen. Heeft tot 8 maanden uit 0 speen gedronken. 

  #10361501 Quote

  Kan geen kwaad hoor, zijn maar richtlijnen 😉 Mijn dochter dronk met 12 maanden nog steeds uit de Avent 2 speen (geschikt tot 3 maanden officieel) en ze is nu een gezonde meid van ruim 2 jaar.

  #10361511 Quote

  Bedankt voor jullie reactie. Dan ga ik lekker door met speentje 0. Het is me eerste kindje dus alles is nog zo nieuw voor me.


  Dpl
  Bijdrager
  #10361515 Quote

  Geen probleem. De enige reden waarom ze adviseren een grotere speen te gebruiken is het gemak van degene die voedt. Vaak wordt de hoeveelheid per fles groter als het kind ouder wordt. Met een kleine speen duurt dat langer. 

  Mijn dochter heeft tot een jaar uit een prematuurspeen gedronken, daarna gestopt met de fles. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10361561 Quote

  Mijn oudste zoon heeft altijd uit speen 1 gedronken. Ik dacht, tijdens de 6 maanden borstvoeding werd het gat ook niet ineens groter… Dus ik zou gewoon lekker doorgaan met 0, je merkt vanzelf wanneer het tijd zou kunnen zijn om over te stappen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct