Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Flesspeen Groter Goed Of Weer Terug

 • Auteur
  Berichten

 • Famke87
  Bijdrager
  #10445749

  Sinds twee weken heeft ons zoontje van 3 1/2 maand een grotere speen op zijn fles (lansinoh M). Alleen drinkt hij sinds die tijd meer en zit er minder tijd tussen de voedingen. Hij krijgt nu te veel voeding. Spugen was eerst echt veel, maar dat is nu een stuk minder. Ook is de fles erg snel leeg (binnen 10 minuten). Eerst dacht ik nog aan een groeispurt of sprongetje maar het houdt nu wel lang aan.
  Kan het zijn dat hij de verzadiging minder goed voelt omdat hij zo snel drinkt? Is het de moeite om terug te gaan naar de kleinere speen?
  Ik hoor graag ervaringen of mogelijke verklaringen


  Dpl
  Bijdrager
  #10445836 Quote

  Ja, het kan zeker zijn dat hij meer drinkt omdat hij de verzadiging te laat merkt door de grotere speen. Ook kan het zijn dat hij nog zuigbehoefte heeft in plaats van honger. Dat los je ook op door een kleinere speen zodat hij langer moet zuigen voordat de voeding op is. 

  Ik zou eens proberen om terug te gaan naar de kleinere speen. 

  #10445850 Quote

  Ik had een grotere speen er op gezet. Hij ging meer spugen, dus ik ben ook weer terug gegaan naar de oude speen


  Famke87
  Bijdrager
  #10446155 Quote

  Dank. We zijn vandaag begonnen met de kleinere speen. Hij spuugt nog wel, maar lijkt veel meer verzadigd na de voeding. Hij laat zelfs nog een klein bodempje staan en er zit weer wat meer tijd tussen. Fijn! Soms kan het blijkbaar zo simpel zijn, hopelijk blijft het zo.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct