Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Flesvoeding restant

 • Auteur
  Berichten

 • LisaaH
  Bijdrager
  #10128089

  Hallo allemaal,

  Ik geef borstvoeding en gedeeltelijk flesvoeding (’s nachts vaak). Nu is me een ding niet helemaal duidelijk wat betreft het laten staan van de fles. Op de verpakking staat max een uur bewaren. Ik heb dus ook altijd als de kleine de fles ’s nachts niet leegdronk gewoon leeggegooid en nieuwe gemaakt als hij later komt zeuren. Nu gebeurt het weleens dat de kleine wakker wordt en een flesje krijgt, daar slaperig 10 ml van drinkt, waar hij echt 10 minuten over doet, dan weer in slaap valt en later wakker wordt voor de rest. Omdat dit nogal een verschil maakt vraag ik mij af of het uur bewaren nou betekent vanaf het moment van aanmaken of nadat de kleine de fles laat staan? Ik hoor in mijn omgeving namelijk dat ik het niet steeds moet weggooien omdat ik het dan nog een uur mag laten staan en de kleine dit binnen dat uur altijd wel verder wil drinken. Ook mijn kraamverzorgster en verloskundige leken het niet echt te weten (kreeg een vage ‘dat moet denk ik wel kunnen’ antwoord). Het zou me op zich veel voeding schelen als ik bij wijze van na 45 minuten nog dat flesje mag geven als het binnen een kwartier gewoon wordt leeggedronken dan. Het kan zijn dat ik wel erg voorzichtig ben, terwijl dit geen probleem blijkt te zijn haha. Het gebeurt trouwens niet dagelijks hoor, anders had ik andere hoeveelheden aangeboden ;)

   

  Hoor het graag!

   


  KHCO
  Bijdrager
  #10128095 Quote

  Hoi hoi, ik deed hetzelfde als jij ik gooide restanten weg. Zelf drink je ook geen melk meer 45 min na de bereiding toch? 

  Ik gooi het liever weg dan dat ik riskeer dat mijn kindje er niet lekker van word. En het zijn maar kleine beetjes. Maar goed zo sta ik erin! 

  Zou het kwaad kunnen vast niet als er staat een uur dan weten ze zeker dat er binnen dat uur niks zal gebeuren met de kwaliteit. Ga op je eigen gevoel af en doe wat jij zelf wil! Succes 

  #10128108 Quote

  Mijn kraamverzorgster liep al heel lang mee en zei dat het vanwege voornamelijk commerciële redenen op een gegeven moment op de verpakking is gezet (meer weggooien = meer kopen). Er was namelijk niks aan de samenstelling veranderd. Volgens haar kan je de melk gewoon even in de flessenwarmer zetten of in de koelkast als het wat langer gaat duren. Zeker een aantal uur. Onze kleine is er nog nooit ziek van geworden en groeit als kool! Ze is nu bijna 3 maanden 🙂 Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt!


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10128212 Quote

  Onze kraamverzorgster zei dat we het 2 uur mochten laten staan, daarna weggooien. Wat langer kan wel, maar dan in de koelkast. Wij hadden de eerste week vaak dat de kleine halverwge weer in slaap viel en gaven dan later ook de rest. 


  Rooslii
  Bijdrager
  #10128264 Quote

  Je kan ook eerst 30 ml maken en dan later weer meer. Of als je kleine dan wel nog honger lijkt te hebben kan je sws altijd bij maken 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct