Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Fout Bij Consultatiebureau

 • Auteur
  Berichten

 • atjdevries
  Bijdrager
  #5722256

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met een consultatiebureau die grove fouten hebben gemaakt. Of iemand die me advies kan geven te doen met het volgende:

  Bij het consultatiebureau is eind januari geconstateerd dat haar heupjes niet goed stonden, dag erna echo in het ziekenhuis laten maken en inderdaad had ze heupdysplasi. Hiervoor heeft ze een pavlikbandage gekregen welke ze naar verwachting maximaal 8 maanden hoefde te dragen. Haar heupje was niet uit de kom maar de kom was niet diep genoeg om er helemaal goed in te zitten.

  Nu hebben we 2 weken geleden een bezoek gebracht aan het consultatiebureau omdat ze inentingen moest krijgen. De bandage moest af omdat ze gewogen en gemeten moest worden. Daarna bij de verpleegster naar binnen voor de prikjes. De verpleegster was er helemaal niet bij, noemde haar tot 2x toe hem/hij, geeft niet kan gebeuren. Daarna haar het hele verhaal verteld over de heupdysplasi, waarna de mevrouw zei leg haar maar even neer dan kunnen we naar haar kijken en de inentingen geven.

  Ik was even afgeleid wat er op het computerscherm stond (de curve) en keek heel eventjes dus naar rechts in plaats van naar mijn dochter. Toen ik weer opkeek, zag tot mijn grote verbazing dat ze een heup test aan het doen was! Aan haar beentjes draaien etc. mijn dochter moest heel hard huilen van de pijn. Heb de verpleegster redelijk kwaad gevraagd wat ze aan het doen was, hier schrok ze van alsof ze wakker werd.

  Na dit bezoek de volgende ochtend is mijn dochter gestopt met het bewegen van haar beentje. Direct het ziekenhuis gebeld en moesten de bandage af doen. 2 dagen daarna was het niet verbeterd en moesten we naar het ziekenhuis voor een echo. Hier bleek het helemaal mis te zijn, haar heupje was nu helemaal uit de kom en niet meer terug te zetten. Ze moet nu komende dinsdag voor minimaal 14 dagen opgenomen worden. Ze gaat 14 dagen een tractiebehandeling in, 14 dagen en dan 23,5 uur per dag op haar ruggetje met beentjes in de lucht. Na deze behandeling gaat ze onder narcose en wordt haar heupje in de kom gezet en krijgt ze een gipsbroek voor minimaal 12 weken. Het is nog de vraag of het daarna helemaal goed is, kans is dat ze alsnog een bandage weer moet of spreidbroekje of erger nog een aantal operaties.

  Dit had niet gehoeven als mevrouw niet aan haar heupjes had gezeten. Het ziekenhuis kan niet zwart op wit schrijven dat het daardoor komt maar er is geen andere verklaring voor en te toevallig.

  Wat zouden jullie doen? Ik vind het verschrikkelijk voor mijn dochtertje. Bijzaken zijn dat het veel extra kosten met zich mee brengt, vakantiedagen opnemen etc etc.

  Groet een bezorgde maar ook boze moeder

  #5722280 Quote

  Hoi,

   

  allereerste wat verschrikkelijk dit! Zeker voor een klein kindje en als moederzijnde.. ik denk dat ik hier wel werk van had gemaakt.. zeker als je het verhaal van de heupdysplasi al hebt uitgelegd, en dan nog erachter aan even gaat friemelen. Denk dat als ik in zo een positie had gezeten en ik met je kleine aan het werk ging ik eerst goedkeuring had gevraagd aan jou als moeder of het goed is om even te kijken naar haar heup. En zeker het feit dat ze schrikt als je vraagt wat ze doet roept een aantal vraagtekens op in mijn ogen.. kan zijn dat ze schrikt van jou reactie, of inderdaad dat ze even wakker schrikt..  moeilijke situatie…


  maar wens je dochtertje en jou heel veel sterkte toe de komende tijd.


  atjdevries
  Bijdrager
  #5722286 Quote

  Dank je voor je reactie.

  Sterker nog, mevrouw is nu niet meer werkzaam bij het consultatiebureau. Ze was eigenlijk al met pensioen, viel de laatste maanden heel veel in, zou officieel daar rond oktober mee stoppen maar is direct gestopt.

  De andere medewerkers van het bureau, plus het hoofd heeft me gebeld en gezegd dat dit nooit had mogen gebeuren De ze het protocol binnen het cb gaan aanscherpen. Maar daar heb ik niets meer aan 🙁


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5722288 Quote

  Verschrikkelijk! Beterschap voor de kleine, hopelijk gaat het allemaal wat beter dan verwacht.

  ik zou hier zelf zeker een klacht over indienen of het telefonisch laten weten. Als ze er met haar hoofd niet bij was, en dan toch nog gaat lopen friemelen. En al helemaal als ze door gaat terwijl je kleintje huilt. Ik kan me ook goed voorstellen dat je weinig vertrouwen houdt in deze arts en ik zou zelf overplaatsing vragen naar een andere arts. Maar ik zou het wel met deze arts bespreken..

  heel veel sterkte met deze rotsituatie.


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5722290 Quote

  Ik had je laatste bericht gemist. Dit maakt het nog erger. Aan de ene kant goed dat ze hun fout toe hebben gegeven, maar dit hadden ze voor moeten zijn. Ik zou toch proberen of het cb de kosten kan betalen die nu extra gemaakt gaan worden. Zij hebben ervoor gekozen om iemand met pensioen (zonder contract?) jouw kindje te laten ‘omderzoeken’


  atjdevries
  Bijdrager
  #5722293 Quote

  Dank je voor je reactie.

  Ja, ik denk dat ik dat toch ga onderzoeken hoe ik dat het beste kan aanpakken, want dit had gewoon nooit mogen gebeuren. Ik kan er niets aan veranderen voor mijn dochtertje maar vreselijk dat het zo is. We gaan een hele zware tijd tegemoet wat niet had gehoeven in mijn ogen. We moeten vakantiedagen/verlof zonder salaris opnemen aangezien we 24 uur bij haar moeten (en willen natuurlijk ) zijn. Andere spullen aanschaffen voor straks met de gipsbroek, reiskosten etc.

  Maar aan de andere kant denk ik, ik kan al mijn energie wel gebruiken voor de komende weken… maar dan denk ik.. moet ik het er echt bij laten zitten?

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #5722294 Quote

  Ben het met de dame hier boven eens. het maakt het zeker erger inderdaad. Het feit dat ze iemand aan het werk laten die eigenlijk al met pensioen had moeten gaan alsnog laten invallen. Dan nog met een ernstige fout als deze. Het protocol aanscherpen heb jij als moeder helemaal niets aan inderdaad, want wie draait nu voor de kosten op? Terwijl het eigenlijk hun schuld is. Je vertrouwd er op dat je veilig je kind kan laten onderzoeken, niet dat ze de situatie verergeren.

  #5722296 Quote

  Je hebt zeker al je energie nodig.. maar dat ze gewoon zomaar zulke fouten kunnen maken en er gewoon mee weg komen dat kan toch ook niet door de beugel? Je zou eventueel je nu wel gewoon op het herstel van je dochtertje kunnen focussen en wanneer het herstel inzicht is hun dan aanpakken…


  Siep1986
  Bijdrager
  #5722299 Quote

  Wat erg dat dit gebeurd is en alvast ontzettend veel sterkte de komende periode. Je denkt ze te kunnen vertrouwen :-(.

  Ik zou je klacht en eis voor financiële vergoeding van de te maken onkosten schriftelijk bij ze aanleveren en als zij daar niet op ingaan het verder oppakken. Laat het eventueel door een iemand in de familie of vriendenkring oppakken als jouw woordvoerder zodat jij je energie bij je kindje kan houden. Ik heb dit gevonden voor je:

  https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/zorg-zorgverzekering/klachten/klacht-zorginstelling

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct