Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Fout met vaccineren CB

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker801889
  Bijdrager
  #10126072

  Dag allemaal,

  Ik ben vandaag gebeld met de mededeling dat het CB “per ongeluk” bij de tweede vaccinatie de BMR prik gegeven heeft i.p.v. de DKTP. En of wij deze zsm alsnog willen halen en daarna binnen twee weken moet onze zoon ook al zijn derde vaccinaties hebben. Ik ben absoluut voor vaccineren en ik wil ze ook geven. Maar drie keer vaccineren in 4 weken vind ik heel veel. 

  Daarbij ben ik al het vertrouwen kwijt in het CB. Ik heb ik al een klacht hier tegen lopen omdat zij heel lang andere klachten genegeerd hebben waarvoor ik nu bij een neuroloog loopt met onze zoon. Ik ben erg boos op het CB. Wij gaan een juridische procedure opstarten.

  Zijn er meer ouders die dit mee hebben en gemaakt? En hoe is het bij jullie verder gegaan? Hebben jullie door gevaccineerd of gewacht? 


  Marma
  Bijdrager
  #10126076 Quote

  Wat een slordige fout! Ik heb niets soortgelijks meegemaakt maar ik schrik hier wel van! Succes ermee! 


  DanaH
  Bijdrager
  #10126079 Quote

  Hey

  Wat ontzettend slecht van het CB!!! Hoe oud is je zoontje? Ik zou zeker niet zoveel vaccinaties dicht op elkaar laten geven. Uiteindelijk ben je zelf de baas en bepaal jij wanneer je hem vaccineert. Ik zou zijn lichaampje eerst de tijd geven om het vaccin te verwerken voordat je een nieuwe afspraak plant. En goed dat je er een zaak van maakt, sommige cb artsen luisteren helemaal niet naar de ouders wat betreft zorgen ed.

  Heel veel succes maar laat je niks opdringen.


  gebruiker801889
  Bijdrager
  #10126082 Quote

  Hoi Danah,

  Mijn zoontje is 4 maanden. En hij is al twee weken flink ziek! Nu blijkt het waarschijnlijk door die BMR prik te komen. Ik wil deze sowieso uit laten werken voordat hij een nieuwe prik krijgt. En ik ga in overleg met onze eigen artsen in het ziekenhuis.  

  #10126083 Quote

  Hoi! Wij hebben met onze eerste kind ook meegemaakt dat hij 2 x dezelfde vaccinatie had gehad. Het is nu inmiddels 10 jaar geleden, je kunt het ook niet meer terugzien in zijn digitale kinddossier maar er werd tegen ons gezegd destijds dat het geen kwaad kon. Wij hebben toen een extra afspraak gepland en de vaccinatie die hij de eerstvolgende x moest hebben iets later gepland, in overleg met hen en dit was geen probleem. 

  Ik merk dat we bij onze 2e vooraf altijd checken bij de vpk of arts en hardop vragen ‘welke vaccinatie krijgt hij nu?’

  Het is mensenwerk en ze zien zoveel kindjes op een dag, het mag absoluut nooit gebeuren natuurlijk maar het blijft mensenwerk..

  wij zijn echt heel erg tevreden met onze cb arts en jeugdvpk en ook de assistente, zo dankbaar dat we in NL deze diensten krijgen. En eerlijk, ik heb zo’n fijne ervaringen met vooral onze jeugdvpk, ze heeft ons laatst doorverwezen voor de behandeling van exceem van onze zoontje na weken kwelling en open wondjes, de huisarts kon er niets mee maar met haar hulp waren we er binnen no time van af. Ze heeft ons doorverwezen naar een specialist, wij wisten niet eens dat dit bestond. 

  Het heeft geen zin om je energie te verspillen aan boosheid/negativiteit, je wordt hier alleen maar ongelukkiger van lijkt me. Maar ik zou wel een gesprek aangaan/klacht indienen bij de GGD want het mag natuurlijk niet, volgens mij kun je door zo’n fout als verpleegkundige een aantekening krijgen in je bigregistratie ofzo. Als me nu zoiets zou overkomen (ben nu wat ouder) dan zou ik ook in alle staten zijn denk ik, maar ik zou wel kijken naar het allerbelangrijkste en de feiten; wat is concreet gezien het gevolg voor mijn kind, heeft hij er last/schade  van?

  Sterkte hiermee en hoop dat alles met je zoontje goed gaat! 


  DanaH
  Bijdrager
  #10126086 Quote

  Je zou eens contact op kunnen nemen met een klassiek homeopaat, zij kunnen negatieve bijwerkingen van vaccinaties ontstoren. Inderdaad eerst goed uit laten zieken voordat je hem weer iets anders laat geven.

  Als het mijn kind was zou ik ook woedend zijn, helemaal omdat de bmr prik met een reden pas vanaf 14 maanden gegeven wordt.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  DanaH
  Bijdrager
  #10126087 Quote

  Je zou eens contact op kunnen nemen met een klassiek homeopaat, zij kunnen negatieve bijwerkingen van vaccinaties ontstoren. Inderdaad eerst goed uit laten zieken voordat je hem weer iets anders laat geven.

  Als het mijn kind was zou ik ook woedend zijn, helemaal omdat de bmr prik met een reden pas vanaf 14 maanden gegeven wordt.


  gebruiker941003
  Bijdrager
  #10126109 Quote

  Wat vervelend zeg, onze dochter loopt achter met vaccinatie vanwege allergieën. Daardoor wordt de tijd tussen vacinaties hier goed in de gaten gehouden. Volgens mij is het zo dat de dktp binnen een bepaalde periode herhaald moet worden om goed te werken. Daarnaast is er een richtlijn over hoe lang er minimaal tussen de vaccinatie moet zitten. Je zou altijd het RIVM kunnen bellen met je vragen, zou ik eerder op vertrouwen dan jou CB.


  W83
  Bijdrager
  #10126115 Quote

  Als de kleine weer beter is, kun je het beste nog 3 weken wachten met de volgende vaccinatie. Maar erg slordig van het cb, gelukkig dat nooit meegemaakt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct