Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Foute echo.. toch zwanger?

 • Auteur
  Berichten

 • MamaMD
  Bijdrager
  #10263508

  hallo mama’s

  ik wil even mijn verhaal hier kwijt.

  afgelopen week had ik mijn eerste echo met 7 weken.

  helemaal blij aangekomen en toen ik eenmaal lag kon ze mijn baarmoeder niet goed vinden.

  eenmaal gevonden hoorde ik aan haar dat er iets was.

  ze zei ik stuur je liever door na het ziekenhuis want ik zie wel een zwangere baarmoeder maar niks wat lijkt op een zwangerschap van 7 weken.

  ze wees me erop dat er een kleine kans was dat het toch goed zat maar dat de kans op een miskraam er ook was.

  ik ben momenteel zo door de war..

  ik heb de hoop al opgegeven, maar mijn lichaam roept aan alle kanten zwanger!

   

  heeft iemand al eens zoiets meegemaakt en bleek toch zwanger te zijn? 


  FiLo
  Bijdrager
  #10263510 Quote

  Oh wat lijkt me dat heftig en verwarrend… Ik heb zelf niet die ervaring, maar mijn moeder had iets soortgelijks toen ze zwanger was van mij. Bij haar zag het er niet uit zoals het zou moeten en ze kreeg te horen dat het zeer waarschijnlijk een buitenbaarmoederlijke zwangerschap was. 

  Eenmaal bij de gynaecoloog bleek het gewoon goed te zitten en mn moeder had een prima zwangerschap. Ik hoop dat het bij jou ook zo zal uitpakken, heel veel sterkte, hopelijk heb je snel duidelijkheid!

  #10263518 Quote

  Vreselijk hè?! Hier precies hetzelfde. Bij ons zei ze echter dit is heel vroeg in de zwangerschap al misgegaan. Alle papieren meegekregen met info over miskramen. Maar toen ze inzoomde twijfelde ze wel een beetje. Een week later op controle bij de gynaecoloog en het eerste wat we zagen was een kloppend hartje! 
  Wat een verdriet hebben wij een week gehad omdat we dachten dat het fout was. Nu een gezonde lieve zoon van bijna 5 maanden oud 💙. 
  veel sterkte en hopelijk mag het voor jullie ook zo verlopen! 


  gebruiker649043
  Bijdrager
  #10263540 Quote

  Wat moeilijk en wat rot! Wens je heel veel sterkte en hoop dat je toch een klein beetje afleiding kunt vinden. Van al dat gepieker word je alleen maar verdrietig! 

  Niet bang zijn voor het ziekenhuis, daar werken lieve gespecialiseerde mensen! Die heel wat jaartjes gestudeerd hebben om je te kunnen helpen! Koppie op en verdriet mag er zijn! 


  Kersencake
  Bijdrager
  #10263646 Quote

  Hier een positief verhaal. Ik dacht ook dat ik 7 weken zwanger was, en bij de echo was het echt zoeken naar een vruchtje. We zagen er uiteindelijk wel een, maar geen kloppend hartje. Een week later zagen we wel een hartje kloppen en kon ze aan de grootte zien dat ik toen pas 6+4 was, ipv de 8 weken die ik zelf berekend had. De vk legde uit dat soms het bevruchte eitje even stopt met groeien, en pas later start met ontwikkelen. Hopelijk is zoiets ook bij jou gebeurd en zie je straks wel een kloppend hartje. Heel veel sterkte met de spanning. Mij hielp de gedachte dat hoe ik er ook in stond, op wat er in je buik gebeurt hebben je eigen gedachtes geen enkele invloed. Je kunt je zorgen maken, maar dat heeft geen zin. Dat maakte het voor mij makkelijker om er positief in te staan en te ‘genieten’ van dat ik me wel zwanger voelde. Zolang je niet 100% zeker weet dat het mis is, ben je gewoon zwanger.

  #10265029 Quote

  Ik was eigenlijk benieuwd of je al in het ziekenhuis geweest bent. 
  Hopelijk heb je goed nieuws mogen ontvangen! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct