Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Fruit Hapje

 • Auteur
  Berichten
 • #10449286

  Hoe maken en bewaren jullie fruit hapjes? Denkend aan banaan, mamgo, meloen. Kun je dat gewoon invriezen en voor het geven ontdooien door in de magnetron te doen? Lijkt me zo vies warm fruit?


  RomyVM
  Bijdrager
  #10449301 Quote

  Ik maakte het gewoon elke dag vers.
  Een stukje banaan met framboos of aardbei, of een geprakte peer met een stukje mango, of stuk banaan met 1/3 kiwi etc… het fruit wat dan over bleef at ik zelf op 🙂 Fruit kun je niet van tevoren maken en dagen bewaren!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10449304 Quote

  Vanaf zo’n 6 maanden aten ze ook wel een flinke portie fruit, alleen de eerste weken zijn het maar mini hapjes per keer. Dus er ging al snel 1/2 banaan en 1/2 kiwi per keer in!


  MamaE
  Bijdrager
  #10449309 Quote

  ik maak het ook elke dag vers, heb altijd wel fruit liggen waarmee ik varieer. wat ik over blijft eet ik inderdaad zelf op of smeer ik op d’r boterham die ik ’s middags geef.  Invriezen kan trouwens wel, als je het dan de avond van te voren uit de vriezer haalt en in de koelkast zet hoef je het niet in de magnetron te doen. 


  Blijemama
  Bijdrager
  #10449327 Quote

  Mijn zoontje is 5 maanden en eet maar enkele hapjes, ik doe de mango (bijvoorbeeld) in de blender en vul er een ijsblokjesvorm mee, en afhankelijk van hoeveel jouw kindje eet, haal je er blokjes uit smorgens vroeg of inderdaad dag van tevoren. Ontdooien in de magnetron doe ik niet met fruit!

  #10449390 Quote

  Zelf fruit eten en dan een deel aan je kind geven

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10449470 Quote

  Ik geef gewoon potjes 😉 Maar ik zou inderdaad niet invriezen en opwarmen. Lijkt me zelf ook niet lekker.


  Ramboo
  Bijdrager
  #10449477 Quote

  Ik heb heel actief fruit hapjes gemaakt voor m’n zoon. De dag van te voren (rond fruithapjes tijd) uit de vriezer en in de koelkast laten ontdooien. Een uur voordat je het geeft, buiten de koelkast op soort kamertemperatuur laten komen.
  Die van ons vond het heerlijk! Nooit problemen mee gehad.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10449486 Quote

  Ik vries het in en haal het de avond ervoor eruit en zet het in de koelkast. Dan is het de volgende ochtend ontdooid en geef ik het. Mijn dochtertje vind koud lekker, vooral als er een tandje doorkomt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct