Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Frustratie

 • Auteur
  Berichten

 • MDC
  Bijdrager
  #10106479

  Samen zijn wij trotse mama en papa van een zoon. Kan me geen leuker, drukker en wijzer kindje wensen. 

  Maar dat doe ik dus wel, in de zin van: ik wil samen ontzettend graag proberen voor een 2e kindje. 

  Moeder zijn is iets waar ik altijd van gedroomd heb, een groot gezin is een diep verlangen. En dit weet mijn partner ook. Wanneer ik (meerdere malen) opperde om opnieuw de kans te wagen gaf hij aan het te zien zitten maar liever te wachten tot de oudste de 4 jaar gepasseerd was. 

  In overleg ben ik gestopt met de pil na zijn 4e verjaardag. Ons zoontje is inmiddels ruim 4.5 en we zijn nog steeds niet actief begonnen. We gebruiken een condoom of terugtrekken als “middel”. En dat gaat me behoorlijk tegenstaan. 

  Vorige week opnieuw een discussie hierover gevoerd. Waarin hij eigenlijk aangaf misschien geen 2e te willen. En als ik nu direct een antwoord zou willen zou het nee zijn. Helemaal nooit niet dus. 

  Ik ben boos, verdrietig. Verraden zelfs. We zijn ruim 12 jaar samen, en dit.. had ik nooit zien aankomen. 

  Begrijp me niet verkeerd, ik heb een super kind waar ik heel veel van houd. En waar ik erg dankbaar voor ben. Maar nooit had ik ook maar de gedachte het er bij 1 te laten. (We hebben zelfs gesproken over adoptie mocht een 2e/3e op een natuurlijke wijze niet voor ons weggelegd zijn). 

  Het voelt nu alsof mijn partner dit allemaal gezegd heeft om ruimte te kopen. En nu ik er echt werk van wil gaan maken afhaakt. 

  Het is overigens niet mijn bedoeling een 2e kindje af te dwingen. Dat zeker niet. Of met een ander, nee! Maar in de discussies komt het er op neer van: deal with it. Terwijl het verlangen zo diep zit, dat ik er veel verdriet van heb. 

  Wat ik niet begrijp is dat daarmee dus de kous af is. Hij wilt niet dus het gebeurt niet. Maar ik wil wel, dus gebeurt het ook niet ?

  En dat vind ik niet eerlijk. 

   

   

   

  #10106504 Quote

  Lastig. Ook lastig om hier advies op te geven. 

  Het is nu even niet wat jullie beiden willen, jij wel en hij niet maar hem en jezelf wat ruimte geven kan geen kwaad nu denk ik. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct