Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Frustraties door nog niet kunnen praten!

 • Auteur
  Berichten

 • Jillroos
  Bijdrager
  #10334180

  Hallo mede ouders!

  ik ben erg benieuwd naar ervaringsverhalen..! Onze zoon is nu 19 maand en zijn vocabulaire repertoire bestaat maar uit 1 woord.. DIE! Met een wijzend vingertje erbij. En opzich vind ik dat geen ‘probleem’ maar ik merk dat zijn frustratie en boosheid level steeds vaker wordt getriggerd,.. en dat is wel heel erg vermoeiend! Pfff! Ik heb steeds meer het gevoel dat hij het lastiger vindt om zich de uiten, want wat hij wil vragen/doen wordt steeds complexer.

  ik hoor heel graag over jullie ervaringen!

  #10334187 Quote

  Misschien kun je babygebaren proberen?


  Nvb
  Bijdrager
  #10334188 Quote

  Heb je baby gebaren al eens geprobeerd? Kan veel van deze frustratie wegnemen. En doordat je er wel bij blijft praten heeft het geen invloed op de taalontwikkeling.

  Succes 

  #10334195 Quote

  Ik werk met kinderen met een taalspraakstoornis. Je hoeft je nu nog geen zorgen te maken hoor. De meeste kinderen spreken met 19 maanden wel een paar woordjes, maar het zijn allemaal gemiddelde. Helpend zijn liedjes zingen, boekjes lezen, je eigen zinnen kort houden (max 3 woord zinnen). Je zou je idd kunnne verdiepen in ondersteunende gebaren, plaatjes wat je kind kan aanwijzen. Verhaal veel de woorden. Succes!

  #10334198 Quote

  Mijn dochter begon pas met 23 maanden te praten zelfs geen mama ze is nu 4,5 en heeft het ruimschoots ingehaald haha


  Jillroos
  Bijdrager
  #10334221 Quote

  Ik zal er eens naar kijken, bedankt! Hebben jullie en goede ervaringen mee?

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Mimi
  Bijdrager
  #10334958 Quote

  Mijn zoontje is 16maanden en gebruikt verschillende gebaren (meer, lekker, heet (voor eten), hond, kip, bal) en heeft daar veel plezier in.. is dus zeker iets wat je zou kunnen proberen als het voor hem puur qua woorden uitspreken nog moeilijk is terwijl hij wel graag wil communiceren! Ik sluit me trouwens ook aan bij dat het geen negatieve invloed heeft op de taalontwikkeling, in tegendeel hij zegt bal tegelijk met het gebaar, bij het gebaar voor hond blaft hij enthousiast en als hij “heet” gebaart zegt hij cho cho (zijn eerste taal is Frans dus hij probeert duidelijk chaud te zeggen) 


  Izzy
  Bijdrager
  #10335270 Quote

  Gebarentaal! Bij mmmm lekker schudde ik mn hoofd als ‘gebaar’ en mn zoontje begon het met 16 maanden te zeggen. Als iets ‘op’ is zei ik op met het gebaar erbij. Hij zegt dat nu in 2 talen. Als iets heet is maak ik er een geluid bij en wijs ik het aan, hij doet mij nu precies na bij alles! Slapen, eten, wijzen, klaar, op, luier verschonen alles heeft een gebaar, woordje of geluidje.


  KayravdBerg
  Bijdrager
  #10336502 Quote

  Inderdaad baby gebaren. We zijn er bij mijn dochters meteen vanaf de geboorte mee begonnen, al zat het er wel al in bij ons vanwege slechthorende familie. Mijn dochter van 14 maanden kan zich al heel duidelijk uitdrukken en dit haalt een hele hoop frustratie weg van het nog niet kunnen praten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct