Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gaat Het Claim Gedrag Te Ver 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10328488

  Hoi hoi,

  Ik zit met een situatie en ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet. Misschien ben ik zelf wel te negatief maar iets zegt mij dat wat er nu gebeurt niet helemaal gaat zoals goed is….

   

  Ik heb een super mooie en tevreden dochter van 8 maand oud. Beide famillies zijn super dol op haar en beide opa’s en oma’s passen ieder een vaste dag in de week op. Bij een van de oppas dagen zijn er dan ook standaard neefjes en nichtjes van mijn man. Super leuk want dan groeien ze samen op maar, hier  zit ook mijn probleem.

  Een van de nichtjes is echt super gek op mijn dochter en dit word erg gestimuleerd vanuit de familie. Iets te veel….

  Ze vertoont naar mijn mening best wat claim gedrag wat niet gestuurd word door de ouders. Ik krijg hier een heel naar gevoel van want het gaat wel om mijn kind. 

  Zo heeft ze veel foto’s uitgeprint en op haar kamer (oké niet erg) maar ook standaard in haar tas mee naar school. Als mijn dochter er een keer niet is, bij de oppas, en ze dat niet wist is ze ontroostbaar, ze vraagt constant of ze mag videobellen/ haar vast houden/ langs komen. 

   

  Ik neem het kind niets kwalijk maar ik merk  dat ik al met al er een erg naar gevoel van krijg. Het is te veel!! 

  Mijn man ziet dit wel maar vind het lastig om aan te geven. Hij doet het wel maar vind mij weer te negatief wanneer er weer iets “schattigs” op de familie app word gezet wat mij te ver gaat. 

  Ben ik te negatief of is dit inderdaad geen gezond gedrag meer? 

   

  Iemand tips hoe ik hier mee om kan gaan? 

   

  Alvast bedankt! 

   

  #10328491 Quote

  Als jullie je er niet goed bij voelen dan zou ik eens rustig een gesprekje aangaan met de ouders. lijkt mij ook een beetje obsessief zoals zij met jullie dochter bezig is


  Pimpelmees
  Bijdrager
  #10328500 Quote

  tsja.. ongevraagd adviseren over de opvoeding van anderen zou ik mee oppassen. Maar het is denk ik goed om er zelf in elk geval niet in mee te gaan, door bijv. Niet in te gaan op verzoekjes van video bellen etc. Misschien valt er dan ook een kwartje aan de andere kant. 

  #10328501 Quote

  Het gaat ook om jullie dochter 

  #10328514 Quote

  Ik zou denk ik zelf beginnen door niet mee te gaan met dat video bellen, bezoekjes etc. De kinderen zien elkaar 1x per week, dat is wel prima zo. Verder op de familie app ofzo niet zoveel meer te reageren op die ‘claim’ uitingen van het nichtje. Hoe oud is ze?

  ik zou eerst dit een beetje proberen, kijken hoe dit uitpakt. Wanneer je er echt een gesprek aan gaat voeren wordt het snel weer een groot ‘ding’. Misschiej is dar het ook niet waard en groeit dat nichtje er vanzelf er ook wel overheen

  #10328579 Quote

  Ik krijg er ook wel een beetje de kriebels van hoor. Lijkt me niet fijn zo’n nichtje die zoveel aandacht voor je kind heeft (en terug verwacht?) dat je er ongemakkelijk door voelt. En hoe komt ze aan al die foto’s? Zou namelijk ook vinden dat niet iedereen zomaar fotos van mijn kind hoeft te maken en hebben maar begrijp ook dat dit heel lastig is als ze elke week een dag bij je schoonfamilie is. 

  Beeldbellen en langskomen vind ik wel aan jullie om duidelijk in te zijn wat je oké vindt. Voor mij zou dit niet hoeven, ze zien elkaar elke week al een dag. 

  Vraag me inderdaad wel af hoe oud het nichtje is. 

  Veel succes en laat vooral weten hoe het verder is gegaan! 

  Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind
  #10328615 Quote

  Dankjulliewel voor de reacties! 

  Het nichtje is 6 jaar oud. Misschien is het ook wel een fase en houd het met een paar maanden op als de nieuwigheid er af is ofzo…

  De foto’s tja…die worden uitgeprint door de ouders die wel foto’s maken als ze elkaar zien. Dat vind ik niet erg, 1 of 2 foto’s op haar kamertje is prima maar dit zijn er wel meer en zitten zelfs standaard in haar schooltas…

  #10328619 Quote

  Dankjulliewel voor de reacties! 

  Het nichtje is 6 jaar oud. Misschien is het ook wel een fase en houd het met een paar maanden op als de nieuwigheid er af is ofzo…

  De foto’s tja…die worden uitgeprint door de ouders die wel foto’s maken als ze elkaar zien. Dat vind ik niet erg, 1 of 2 foto’s op haar kamertje is prima maar dit zijn er wel meer en zitten zelfs standaard in haar schooltas…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct