Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Galkoliek Of Zwangerschapsvergiftiging

 • Auteur
  Berichten

 • Mamaaatje
  Bijdrager
  #10159174

  Iemand ervaring met aanvallen van enorme pijn in bovenbuik, benauwd gevoel, band gevoel ook tot tussen schouderbladen. Daarnaast misselijk en soms braken. Nu 35 weken zwanger. Kan passen bij galsteenaanval, maar had deze klachten bij 1e ook en nooit stenen kunnen aantonen. Bij 2e aanval wel eiwit in urine toen, maar paar uur later bevallen. Iemand ervaring hiermee? En dat het toch bijv zwangerschapsvergiftiging bleek? Heb al gebeld naar ziekenhuis maar die zeiden: als je denkt dat het galstenen zijn mag je afwachten. Als je denkt aan zwangerschapsvergiftiging dan mag je komen. Maar voortaan liever overdag bellen ipv op vrijdagavond. Stom antwoord vond ik dat dus! Gezien pijn nu weer weg, wacht ik nog maar even af. Maar erg benieuwd of iemand zelfde heeft gehad??

  #10159180 Quote

  Bij deze klachten zou ik wel even naar het zkh gaan eerlijk gezegd. Succes!


  Junidochter
  Bijdrager
  #10159183 Quote

  Geen tips of ervaring. Maar wat een achterlijk antwoord van het ziekenhuis! Heel slecht! Als je het niet vertrouwd zou ik gewoon naar het ziekenhuis. Ongeacht dag of tijdstip!!


  Junidochter
  Bijdrager
  #10159184 Quote

  Geen tips of ervaring. Maar wat een achterlijk antwoord van het ziekenhuis! Heel slecht! Als je het niet vertrouwd zou ik gewoon naar het ziekenhuis. Ongeacht dag of tijdstip!!


  Mirreltje
  Bijdrager
  #10159195 Quote

  Galsteenkolieken heb je ook bewegingsdrang, zoals trappelen met je benen. Verder is de pijn echt ondragelijk, echt dat je niet weet waar je het zoeken wordt. Maar sowieso zou ik t na laten kijken, zeker omdat je eerder al eens eiwitten in urine hebt gehad. Je kunt beter zwangerschapsvergiftiging laten uitsluiten dan blijven lopen hiermee, ik zou geen risico nemen! 

  #10159199 Quote

  Ik zou ook even naar het ziekenhuis gaan. Qua galstenen ondragelijke koliekpijne in de streek die je noemt n, bewegingsvrijheid, zweten en vaak braken, later onkleurde onlasting, vet en kooldraatrijke voeding niet goed verdragen, donkere kleur urine. Bij zeangerschapsvergiftiging hoge bloeddruk, hoofdpijn, pijn in de streek die je noemt, sterretjes/lichtflitsen zien, duizeligheid, vocht vasthouden (druk met je duim op je onderbeen en als hij blijft staan hou je vocht vast). 

  Bij twijfel bellen! En belachelijk antwoord, ze zijn een 24 uursbedrijf. Zint het hem/haar niet, jammer voor hem had hij maar een ander vak moeten kiezen 😉

  succes, duim dat het niets ernstigs is! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Mamaaatje
  Bijdrager
  #10159201 Quote

  Bij 1e zwanerschap had ik echt bewegingsdrang en ondragelijke pijn. Na bevalling toen ook nog 5 aanvallen gehad, maar nooit galstenen gevonden en na maand was alles weg. Nu niet zo’n heftige pijn dat ik moet bewegen en niet meer weet waar ik het moet zoeken, maar gevoel alsof er enorm tegen aan zit en dus vanavond wel hevige buikpijn en braken. Nu voel ik me weer ok. Geen sterretjes, geen hoofdpijn, wel nachtelijk tintelingen in vingers. Vandaar mijn twijfel wat het is. Maar als t nog een keer gebeurd ga ik inderdaad gewoon naar ziekenhuis…


  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10159246 Quote

  Pijn tussen de schouderbladen is: BELLEN!

  Niet afwachten, het gaat hier om je kind.

  Succes!

  Liefs, Maaike 


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10159283 Quote

  Ik zou toch echt even laten controleren en niet afwachten. Ik vind het zelfs gevaarlijk dat je afwacht en hoe het ziekenhuis reageerde.. erg slecht!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct