Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Games en gameverslaving

 • Auteur
  Berichten
 • #10118471

   

  Beste ouders van nu,

  Onlangs publiceerde ik het boek gameboy, een verhaal over mijn eigen gameverslaving als tiener. Het boek is goed ontvangen, een tweede druk is onderweg, en de reacties stromen binnen.
  Ik krijg veel verhalen van ouders (vooral moeders) die worstellen met het game vraagstuk, de meeste jongeren gamen, maar welke rol spelen games? Zijn het gewoon leuke spelletjes of kunnen games soms ook sluipmoordenaars worden? 

  Aankomende zaterdag organiseer ik een klein symposium bij CREA in Amsterdam (14:00-16:30) met onder andere dr. Jeroen Lemmens (UvA) en een spreker van het Jellinek (verslavingshulp). Het wordt een bundeling van wetenschap en juist het persoonlijke, speciaal voor ouders om zich beter te oriënteren tav games. 
  Wanneer en waardoor kan een leuk digitaal tijdverdrijf sluipenderwijs overgaan in een verslaving? Hoe kun je dit proces als ouder herkennen en wat valt eraan te doen? 

  Het symposium is gratis en georganiseerd vanuit de constatering dat er een groeiend probleem is rondom games en de persoonlijke wens daar iets aan te doen met de rijke ervaring die ik als ervaringsdeskundige en academicus heb opgedaan rondom games. (donaties naderhand worden gewaardeerd).
  Locatie: CREA (Theater & Muziekzaal) Nieuwe Achtergracht 170 – Amsterdam
  Telefoon: 0612769877 (Michiel Smit)

  Voor meer informatie over dit symposium kunt u kijken op
  http://new-game.nl/event/escape/

  Stuur dit symposium ook vooral door naar ouders waarvan je weet dat ze worstelen met games. Er zit veel werk in dit evenement en er zijn 140 plaatsen en hoe voller hoe beter. 

  Hartelijke groet, 

  Michiel Smit – auteur Gameboy 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct