Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gastouder 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10533157

  Mijn kindje van 1 jaar gaat naar een gastouder en die vriend rijdt met de auto. Hoe doen jullie dit

  #10533158 Quote

  Ik weet niet of het mag. Maar ik snap wel heel goed dat je dit niet fijn vindt eigenlijk… Dat zou je zelf denk ik ook niet doen. Maar ik weet niet of dit niet mag en ook ergens is vastgelegd. Kun je dat niet vinden in de regels waar een gastouder aan moet voldoen? Misschien mag het wel, maar dan nog snap ik je goed dat je het niet fijn vindt.


  GiftofLife
  Bijdrager
  #10533159 Quote

  Ik vind het heel gek dat ze dit niet eerder heeft aangegeven, anders had je nog voor een andere gastouder kunnen kiezen bijv.

  Heb je ook te maken met een gastouderburo die voor je bemiddeld heeft? anders kun je daar navragen hoe het verzekerings technisch in elkaar steekt.

  Ik kan me wel heel goed voorstellen dat dit een onaangename verrassing is, een ritje van 2 keer 10 min of 2 keer 1 uur is wel een heel verschil…

  Wij hebben straks ook een gastouder en alles van te voren besproken. Vooraf aan de opvangperiode hebben we ook nog een officieel koppelingsgesprek om duidelijke afspraken te maken m.b.t. Halen / brengen en de verzorging van ons kleintje.

  Ik hoop dat je eruit gaat komen, zou wel even aangeven dat het niet handig is dat dit zo laat wordt aangegeven…


  RomyVM
  Bijdrager
  #10533163 Quote

  Hmm lastig. Ik zou dit ook zeker van tevoren willen weten. Ik ga ervanuit dat dit wel mag, als ze zelf haar kinderen moet halen doe je daar weinig aan. Vriendin van me is ook gastouder en moet ook elke dag om 8.30 en 14.00 haar kinderen halen, de gastouderkindjes gaan dan mee natuurlijk. Maar dat is een wandeling van 2×10 minuten en ouders weten dit natuurlijk van tevoren. Een rit van 30 minuten met de auto heen en weer is natuurlijk wel wat anders…

  Mijn eigen kinderen gaan ook naar een gastouder, maar ze is al 50+ en heeft geen kleine kinderen meer op school dus wij hebben dit probleem niet.

  Is je gastouder aangesloten bij een gastouder bureau? Dan zou ik eens contact opnemen hierover wat hierin de regels zijn. Het is sowieso slecht dat je het niet van tevoren wist, maar er zit ook verschil in een wandeling van 10 minuutjes naar school of een lange autorit, als je het mij vraagt..

  #10533166 Quote

  Ik heb het met het Gastouderbureau besproken en hij vindt alleen in de regels terug dat de baby in een goedgekeurd autostoeltje moet zitten en dat een kindje van die leeftijd niet langer dan 2 uur per dag hierin mag. Maar hij snapt wel dat de gastouder dit had moeten communiceren tegen ons. De gastouder daarentegen blijft erop terugkomen dat ik zelf toestemming heb gegeven voor vervoer per auto. Als ik dit eerder had geweten dan had ik nooit bij haar een contract getekend.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10533172 Quote

  Ja dan heb je toestemming gegeven, dus ‘mag’ het. Maar het is zeker niet netjes van haar dat ze dit niet van tevoren verteld heeft. Echt niet netjes.
  Misschien maar eens op zoek gaan naar een andere gastouder als ik het zo hoor. Het klinkt alsof het niet lekker loopt..

  Lees ook: Kinderopvang: kinderdagverblijf voor je kind
  #10533176 Quote

  Hm vreemd. Bij ons moet je ervoor tekenen

  #10533178 Quote

  Ik vind dit wel raar hoor, dat het niet van tevoren gezegd is. Volgens mij is zij ook degene die de wipstoel op de bank zet? Dan zou ik dat ook aankaarten. Is echt onveilig en eerlijk gezegd veel te veel in die houding als ze ook al 2u in autostoeltje moet…

  #10533184 Quote

  Oei..iedere keer totaal 2 uur in de auto zitten zou voor mij wel een reden zijn om uit te kijken naar een andere gastouder/kdv. Misschien zou het wel mogen, geen idee, maar zelf zou ik me daar niet prettig bij voelen. Ook omdat ze dit niet eerder genoemd heeft naar je.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct