Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geboortebedankje Kraamfeest Kraamborrel

 • Auteur
  Berichten

 • Fief
  Bijdrager
  #10195579

  Hoi!

  Op dit moment ben ik 34 weken zwanger van ons tweede kindje. Wij weten nog niet wat het geslacht is en willen graag een kraamfeest/kraamborrel geven voor de kraamvisite. Wij geven het feestje thuis (hebben een grote tuin) en willen het van +- 13:30-17:00 doen. Nu zit ik met een aantal vragen;

  1; wat zijn jullie algemene tips voor een kraamfeest?

  2; Wat voor voorbereidingen kan ik nu al treffen ondanks dat ik het geslacht niet weet? Ik zat zelf te denken aan van die leuke wegwijsbordjes met teksten erop, maar qua versiering kan ik nu nog niet veel doen, of hebben jullie leuke tips?

  3; wat voor DIY tips hebben jullie nog?

  4; Wij willen graag (naast een hapjestafel, een cadeautafel, een tafeltje met ruimte voor een gastenboek) ook een tafeltje met geboortebedankjes neerzetten. Maar het meeste wat ik zie is aardig duur (boven de €50). Wij verwachten ongeveer 60 gasten. Wat voor geboortebedankjes kunnen jullie aanraden? Misschien iets wat ik ook van te voren al kan maken? 

  Ik hoor jullie tips/ervaringen graag!

   


  Galileo
  Bijdrager
  #10195591 Quote

  2. Leuke slingers kun je nu al maken in neutrale kleuren. Makkelijkst: touw en daar repen stof aan knopen (zie pinterest, mijn uitleg is zwak..). Ook kun je alvast bedankjes maken. Verwacht je veel (kleine) kinderen? Dan zou ik ook alvast nadenken over een speelhoekje of bijvoorbeeld een tafeltje met kleurplaten. 

  4. Zakje met snoephartjes en dan kaartje eraan met leuk tekstje. Kan natuurlijk ook met snoepsmurven (‘Dank dat je onze smurf bent komen bewonderen’) of iets soortgelijks. Makkelijk van te voren te maken en niet achterlijk duur. Sostrene Grene, Action of Flying Toger hebben doorzichtige cadeauzakjes en lintjes in leuke kleuren. 


  Eefje-
  Bijdrager
  #10203143 Quote

  Wij gaan ook een kraamfeest geven.

  Na 2 keer maandenlang mensen over de vloer nu met de derde hoplakee, het gros op 1 dag (familie en aantal vrienden daargelaten).. 😊 Hebben daar gelukkig ook de ruimte voor.

  Wij houden het simpel. Paar tafels met hapjes en drankjes (zelfbediening). Ook hangen we slingers en ballonnen op. Die kun je idd zelf maken of nog gewoon kopen na de geboorte (jullie geven het kraamfeest ook pas paar weken na de geboorte neem ik aan?).

  Aan bedankjes doen we niet. Het gezellig samenzijn met wat lekkers vinden wij genoeg en ik vind het zelf veel ook teveel gedoe om iets te maken of te verzinnen. Bij de individuele kraamvisite gaven we ook nooit wat mee. En we verwachten ook meer dan 80 mensen. Maar als je het leuk vindt, natuurlijk gewoon doen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct