Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geboortekaartje corona

 • Auteur
  Berichten

 • SanneAB
  Bijdrager
  #10387446

  Dag allen, 

  Hoe doen jullie dat of hebben jullie dat gedaan met het maken van een geboortekaartje en tekst.. 

  Ik zit zelf denk ik straks niet echt op bezoek te wachten ivm corona. 

  Hoe zetten jullie dit in het kaartje of hebben jullie een leuk alternatief hiervoor? 

   

  Ik hoor het graag! 

   

  Fijne dagen Sanne 

   


  Froemeltje
  Bijdrager
  #10387448 Quote

  Wij hebben niks op het kaartje zelf gezet omdat we dat zonde vonden van haar kaartje! Wel hebben we overal een los klein briefje in gestopt met daarop een tekst dat we graag wilden videobellen maar bezoek even wilde uitstellen! (ben in april bevallen)


  Jezzel
  Bijdrager
  #10387453 Quote

  Hoi hoi,

  Ons plan is als de kleine er is (mei2021) om in het geboorte kaartje iedereen uit te nodigen voor een babyborrel. Lekker van 14.00-17.00. Kan iedereen even kijken. Niemand thuis over de vloer. (Op eventueel ouders beste vrienden na) geen stress en zooi thuis. Leek ons het chillste. Nu hopen dat de horeca tegen die tijd weer een beetje ‘normaal’ is.
  Maar zo zijn wij het iig van plan 🙂


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10387457 Quote

  Ik zou er niks op zetten. Na 9 maanden Corona snappen mensen toch ook wel hoe het zit? Ik zou het ook zonde vinden van mn kaartje.

  Mn zusje is 2 weken terug bevallen, er stond niks over kraambezoek op haar kaartje. En niemand is zomaar onaangekondigd langsgekomen. En zodra iemand appte om een afspraak te maken en ze zag het niet zitten ivm Corona, zei ze dat gewoon via de app.
  Broers, zussen, opa en oma zijn wel gewoon op bezoek geweest. Want als dát al niet meer mag, ziet iedereen de baby pas zodra Corona de wereld uit is (en de baby dus al jaren oud is haha)


  MelsD
  Bijdrager
  #10387469 Quote

  Wij gaan het inderdaad ook zo doen. Niks op het kaartje, mensen snappen dat echt wel na een jaar Corona. Ouders, broers/zussen en beste vrienden zijn welkom. Daarna bekijken we het per persoon.

  #10387473 Quote

  Ik ben 13 november bevallen en had niks over kraamvisite op het kaartje gezet.

  We hebben de ouders, broers en zussen zelf benaderd, net als onze beste vrienden. Verder hebben we bijna geen bezoek gehad en wie wel wou komen, hield zich aan de maatregelen en vroegen wanneer het ons uit kwam

  Lees ook: De kraamweek: wat kun je verwachten?

  OempaLoempa
  Bijdrager
  #10387484 Quote

  In April bevallen. Wij hadden sowieso een tekst van tenen tellen eerst bellen. Maar we hadden ook een klein papiertje extra met tekst dat gezien de Corona we bezoek later deden.
  Doe vooral wat goed voelt en mag hopen dat evt bezoek… dit eerst met jou/jullie overlegd in alle goede lieve zin 😊!!
  Pas op elkaar, blijf gezond, volg je gevoel 🙏🏻


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10387492 Quote

  Wij hadden een klein rijmpje:

  We willen eerst even met zijn drietjes genieten, en doen het daarom rustig aan met visite. Even bellen voor je langskomt vinden we super fijn, dat kan naar de beschuit-met-muisjes-lijn” en dan onze nummers erbij. 

  Maar vrijwel iedereen was sowieso erg gereserveerd met bezoek. Ik ben halverwege september bevallen, dus toen was iedereen zich er ook wel van bewust 🙂


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10387503 Quote

  Ik heb niks over corona in de kaart gezet. Wel een tekstje met dat ze konden bellen of appen om op bezoek te komen. Ben in oktober bevallen en hebben nog erg weinig kraamvisite gehad. Wel meer kaarten en pakketjes gehad. Mensen die verder van je afstaan kiezen er vaak zelf al voor om niet te komen of pas veel later. Directe familie hebben we van tevoren laten weten hoe we erin stonden. Maar doe vooral waar jullie je prettig bij voelen. Zou dan alleen eerder een los briefje erbij doen dan er iets over op het kaartje zetten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct