Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geboortekaartje (wat zet je er in ivm corona)

 • Auteur
  Berichten

 • Meibaby
  Bijdrager
  #10305427

  Hoi Dames, 

  Momenteel ben ik bezig met het geboortekaartje van onze zoon/dochter. Nu kom ik bij het punt van kraamvisite… wat zetten jullie daar neer?

  Mijn man kwam al met de zin: app of bel even voor een bezoekje. Vergeet dan niet je monddoekje 😉 

  Voorlopig geen kraamvisite tot de rust is wedergekeerd…

  Hebben/weten jullie passende zinnen? Mag gerust met wat humor!


  Pandalover
  Bijdrager
  #10305429 Quote

  Een collega van mij is vorige week bevallen zij hebben erop staan :

   

  Bezoek vinden we later fijn , mag het nu een telefoontje zijn? 


  MooSW
  Bijdrager
  #10305444 Quote

  Wij hebben bij al onze kids de zinnetjes omtrent kraamvisite weg gelaten. 

  nu ben ik 31 weekjes zwanger en ook nu zetten wij er niets op omtrent kraamvisite. 
  heel Nederland weet wat het advies is. Dus ook zeker jullie naaste familie en vrienden. 
  maar die keuze is voor iedereen anders uiteraard, of dat je er wel of niet iets opzet. Onze naaste familie en vrienden bellen toch wel voordat ze langs komen. Voor nu ben ik aan de knutsel met een pallet en raamvisite 😉

  #10305454 Quote

  Aangezien wij het niet mooi vinden om op het kaartje zelf iets over corona te zetten voegen wij losse briefjes toe in de kaartjes waar op staat dat we snappen dat ze de kleine graag willen ontmoeten maar dat dat nu helaas niet verstandig is. We maken graag een afspraak om te videobellen en ontvangen iedereen met liefde als alles voorbij is!

  #10305458 Quote

  Wanneer ben je uitgerekend? Zelf zou ik geen zinnetje over Corona erin willen. Wil die nare ziekte niet associëren met Mn geboortekaartje. Dus zou iets algemeens doen als ‘voorlopig even geen bezoek, je kan ons bellen’


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10305460 Quote

  Ik ben ook in mei uitgerekend .

  En vind dit niet echt op een geboorte kaartje horen persoonlijk. Vind dit niet leuk voor later deze ellendige tijd .

  Ik zou er een los briefje bij stoppen met daar erop dat je vanwege de corona liever nog geen bezoek ontvangt.

  😄

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Minni
  Bijdrager
  #10305491 Quote

  Ik heb niets over kraamvisite gezet, vind dat zelf ook niet zo gezellig, praktische informatie op zijn geboorte-aankondiging. Alleen onze telefoonnummers. Dus mensen bellen of appen dan en dan kun je al dan niet een afspraak maken voor snel of in de toekomst. Vind ik zelf leuker en persoonlijker! 

  Bovendien wil je van de één een telefoontje ( van die verre vrienden van je ouders) en van de ander een bezoekje. Zo heb je dat allemaal zelf in de hand, niet dezelfde boodschap voor iedereen 😬

  En toen ik beviel was er geeneens een crisis 😉


  Alies
  Bijdrager
  #10305520 Quote

  Wij hebben wel een speels tekstje opgenomen vanuit de baby (ik vorm) in de trant van dat hij nu geen bezoek mag ontvangen maar papa en mama heel graag videobellen en hij hoopt dat hij snel met ze mag spelen. Kregen we leuke reacties op. Het is misschien niet gebruikelijk op een geboortekaartje, maar zijn geboorte zal toch altijd aan deze periode verbonden zijn.. Dat is niet anders. Losse briefjes bijvoegen is een prima oplossing, maar dat konden we niet want we lieten de kaartjes rechtstreeks verzenden ipv dat we ze zelf verzonden. 

  #10306154 Quote

  Wij zetten er ook niets op betreft visite. Onze telefoonnummers staan onder onze adresgegevens. Met je familie en goede vrienden hebben we toch goed (telefonisch) contact daarmee kun je echt wel afstemmen wat het beste is bij de situatie op dat moment.

  Ik verwacht de mensen die verder weg staan buren, collega’s, oud ooms en tante’s, neven en nichten. Dat die sowieso iets gereserveerder zijn in deze situatie.

  Ik zie eigenlijk best voordelen, lekker rustig genieten van je babytje en in ons geval van je nieuwe gezinssituatie. Die kleine merkt het toch niet. Dan maar een hele goede gezellige en zomerse 1ste verjaardag.  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct