Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gedrag hond op zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10235454

  Hoi allemaal,

  Merkte jullie verandering in het gedrag van jullie hond op de zwangerschap? 

  Sinds kort hapt onze hond naar vreemde mensen die bij ons in huis zijn, dit deed hij anders nooit. Ook niet in het begin van mijn zwangerschap, zit nu in het derde trimester. Ik maak me er best wel zorgen over… 

  zou het met de zwangerschap te maken hebben, maar waarom laat hij dan nu pas dit gedrag zien? 

  Iemand tips/ervaringen? 


  FiLo
  Bijdrager
  #10235474 Quote

  Wij hebben ook een hond en ondanks dat ik (nog) niet zwanger ben, heb ik me ook afgevraagd hoe onze hond erop zou reageren.

  Ik vond dit artikel met wel wat nuttige tips: https://www.oudersvannu.nl/zwanger/zwangerschap/voelen-huisdieren-zwanger-bent/

  Wat betreft het happen, dat is natuurlijk geen gedrag wat je wilt zien. Is jullie hond gewend aan een bench? Of heeft hij een eigen plaats waar hij zich veilig voelt?
  Als er jonge kinderen komen of ouderen die slecht ter been zijn doen wij zelf onze hond even in de bench met wat lekkers. Als de visite zit mag ze eruit en ze rustig besnuffelen/begroeten.

  Misschien kan je dat ook zonder bench leren, door het commando ‘blijf’, met eventueel iets heel lekkers? Wij geven bvb een dentastick of kippenpootje, daar doet ze precies lang genoeg mee zodat de visite rustig kan zitten.

  Ik ben overigens geen honden expert hoor, probeer alleen mee te denken. Misschien is een consult van een honden gedrags deskundige ook nog een idee, vaak kunnen zij na 1 sessie al advies geven.

   

  Succes! 


  Anoniem
  #10235480 Quote

  Ons teefje is nog beschermender geworden en het reutje komt lekker knuffelen. We betrekken de honden overal bij. Ook als ons kindje straks geboren is. Ik laat ze regelmatig aan mijn buik snuffelen, ze mogen op de babykamer kijken en we zetten op tijd de box neer zodat ze kunnen wennen. Ga aan het einde van de zwangerschap ook alvast met ze oefenen naast de kinderwagen. 

  Ik zou voor nu het happen negeren en de hond dus overal bij betrekken.

  #10235492 Quote

  Ik herken het wel. De avond voordat de vliezen bij mij braken begon de teef tijdens de avondwandeling opeens op iedereen te grommen en te blaffen. Mijn man had haar vast en ik onze reu omdat hij minder trok aan de lijn. Wij hebben toen de honden gewisseld en daarna was het voor de teef goed. Na de bevalling hebben de honden zich altijd beschermend opgesteld te opzichte van bezoek. Niet zo zeer het snappen maar meer grommen met opgetrokken lippen. Wat bij ons goed werkt was honden eerst rustig zelf kennis laten maken met bezoek en vooral niet direct naar de box met de baby lopen. Als de honden eenmaal door hadden dat er niets aan de hand was dan gingen ze gewoon rustig op hun plek liggen en was er niets meer aan de hand. Nu doen ze dat trouwens nog steeds alleen zijn nu de taken verdeelt🤣. Reu is binnen verantwoordlijk volgt bezoek dan ook naar het toilet en gaat dan voor de trap liggen, want ja je zou eens stiekem proberen de kinderen uit bed te halen. Teef houd buiten alles in de gaten😄. En staat dan ook als ze iets hoort wat ze niet vertrouwd met haar neus tegen ruit. Kop onder de glasgordijn door. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct