Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gedronken 2 Dagen Later Positieve Test

 • Auteur
  Berichten

 • Bloempje
  Bijdrager
  #10488355

  Hallo lieve dames ! 

  ik heb vorige week zaterdag flink wat gedronken ! Shotjes echt van alles , heb van tevoren een test gedaan en die was negatief 

   

  dinsdag had ik een positieve test in handen ..

  nu ben ik enorm bang dat het schadelijk is .. 

  wie kan mij helpen ? 
  veel liefs 


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10488359 Quote

  Geen zorgen. Er is nog geen navelstreng en je deelt dus nog geen bloed met de kleine. 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10488365 Quote

  Welnee!

  Bij m’n oudste dochter was mijn NOD op donderdag. Van vrijdag t/m maandag gingen we een weekendje naar Spanje. Ik had een zwangerschapstest meegenomen naar Spanje. Op vrijdagavond nog een paar glazen wijn op, op zaterdagochtend getest. Ik wist vrijwel zeker dat de test zaterdagochtend positief was, 2 dagen na m’n NOD. Dat was dus ook zo haha. Ik heb die vrijdagavond heel bewust die wijntjes op en er nog heerlijk van genoten onder het motto ‘nu weet ik nog niet dat ik zwanger ben’. Vanaf die zaterdag niet meer gedronken.
  M’n dochter is nu 4 jaar en heel gezond hoor. Kan echt geen kwaad.


  Lewis
  Bijdrager
  #10488382 Quote

  Tja, goed is het natuurlijk niet. Dat van die navelstreng/bloedband is een heel hardnekkig fabeltje. En nog niet weten dat je zwanger bent maakt niet dat alcohol dan niet schadelijk kan zijn. Het kan wel. Maar de kans is erg klein als je het hierbij houdt. Je zal vast niet de eerste zijn die er onvoorzichtig mee om ging. Dat de test nu wel positief is, is in elk geval goed. Nu van de drank afblijven, en van het goede uitgaan. Gefeliciteerd met de positieve test!


  Sperzieboon
  Bijdrager
  #10488387 Quote

  Nee hoor ik kwam er pas laat achter dat ik in verwachting was 2 maand.. oeps😅

  Hierdoor wel kerst en oud en nieuw kunnen vieren, en ik heb een heel gelukkig jongetje te slapen in mijn armen van 1,5 week oud.

  Dus kwaad kan het niet zo vroeg! 😊


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10488424 Quote

  Tsja, ideaal is het natuurlijk niet, al zijn er genoeg voorbeelden van gezonde kindjes die geboren worden ondanks drank (of drugs, roken etc), maar het verleden kan je nu niet meer veranderen. Je daar veel zorgen over maken heeft dus geen zin (sterker nog, de stress daarover kan ook weer schadelijk zijn), je kan hooguit zorgen dat je niet nog meer gaat drinken tijdens deze zwangerschap, want meer alcohol betekent meer kans op schade, en door vanaf nu je aan de voorschriften te houden kan je in elk geval nog een heleboel voorkomen en het beste doen wat er nu nog mogelijk is. 😉 Ik wens je een goede zwangerschap! <3

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Savasana
  Bijdrager
  #10488425 Quote

  Niet te druk over maken!! Denk dat veel vrouwen dit overkomt. Inclusief mijzelf. Zolang je vanaf nu geen alcohol meer drinkt en goed voor jezelf zorgt komt het helemaal goed. Fijne zwangerschap gewenst!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct