Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geeft Zich Niet Over

 • Auteur
  Berichten
 • #10586038

  Hoi

  Onze kleine meid is nu 5 weken oud. Ze heeft heel veel kracht en energie! Ze krijgt licht verteerbare voeding (pepti) ivm evt Koemelkallergie of verborgen reflux. Inbakeren wil ze echt niet, dan wordt ze zo boos en krijst het uit.

  Het enige wat helpt is haar in slaap wiegen. Maar ook dit kan wel 1 tot 1,5 uur duren. Ze dommelt in maar die oogjes blijven weer open gaan. Ze geeft zich niet over. Iemand tips hoe ze haar slaap wel kan vatten?


  Essil
  Bijdrager
  #10586055 Quote

  Op buikje op je onderarm. Kin steunen met hand. 

  Inbakeren vanuit die toestand, kost een uur extra, ten op zichte van zonder inbakeren. Maar als de baby dan eindelijk in slaap valt, slaapt de baby wel dieper.

  Sommigen zweren bij een app die hartslag nabootst. Heeft bij ons nooit gewerkt.

  Grote kans dat het rond zes maanden beter wordt.


  Essil
  Bijdrager
  #10586060 Quote

  Bij daglicht werkt het om rond te lopen met kinderwagen.  Van straatlantaarn naar straatlantaarn in het donker werkte bij ons niet.

  Baby tegen schouder op de schommelstoel werkte wel om midden tijdens een huilkreet in slaap te laten vallen. Dus wel voor slapen, niet voor kalmeren. Maar het scheelt zo veel rondjes lopen…

  #10586062 Quote

  In het pikkedonker wiegen of rondlopen. 

  Heb je de wakkertijden goed in zicht? Het kan zijn dat ze nu al zo oververmoeid is (structureel) dat het lijkt alsof ze geen enkele slaap nodig heeft. Het kan dan inderdaad erg lang duren. 

  Met 5 weken kunnen ze vaak maar max 60 min wakker zijn. Als ze oververmoeid zijn (hoeft niet perse huilen te zijn dan, hyperactief kan ook) laten ze moeilijk signalen zien. Dus dan zou ik ongeveer 5 min voor de 60 minuten om zijn, beginnen met wiegen of wandelen. 

  Hopelijk heb je er iets aan, succes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct