Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen blije baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10209786

  Hoi allemaal,

  Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Ons zoontje van bijna 11 weken is geen tevreden baby.

  Hij heeft een koemelkeiwitallergie en zit op speciale voeding met johannesbroodpitmeel en infacol ( voor zijn darmen ). 

  De voedingen gaan redelijk. Overdag drinkt hij ( met moeite ) 150cc weg, maar de fles van 19:00 en 23:00 gaat er niet meer als 100cc in.

  Hij slaapt op dit moment in de maxi cosi, omdat er geen andere manier is om hem te laten slapen. ( 11 juni komt de fysio ). 

  Hij is na zijn voeding ong. 30 min wakker en begint vanaf dat moment met huilen ( schreeuwen en krijsen ) en soms zelf gillen. 

  Het enige dat helpt is een stukje met hem wandelen, maar zodra ik stil sta begint alles van voor af aan. 

  Hij boert goed, en heeft veel zuigkracht. 

  Slapen gaat het best in een berenpak, waar het (beschermde) ritsje zijn speen tegenhoud ( zodat hij deze niet uit doet ) ( dit kan wel als hij er moeite voor doet!! ).

  Zonder speen slaapt hij niet en anders moet ik zeker een uur met mijn vinger de speen tegenhouden, omdat hij hem anders uitspuugt en gaat krijsen.

  Hij heeft een voorkeurshouding ( de boerhouding ). Alleen dit vind hij fijn, als ik hem anders neerleg of vasthoud gaat hij krijsen. 

  Zijn poepluiers verschillen dagelijks van kleur. Groen, donkergroen, geel of zelfs oranje. Heel dun of wat dikker. 

  3 poepluiers of geen 1 op een dag. 

  Hij laat extreme harde windjes ( alsof het hem pijn doet ) en ze stinken enorm. ( net als z’n poep ).

  Plasluiers gaan wel goed. Ik verschoon om de 3 uur zijn luier en daar zit dan vaak een goeie plas in! 

  Overdag slaapt meneer ongeveer 3 a 4 uur. Na zijn fles van 19:00 blijft hij zeker tot 21:00 onrustig en valt daarna in slaap. Om 23:00 maak ik hem wakker voor zijn laatste fles en valt daarna in slaap. Tussen 05:00 en 07:00 wordt hij uitzichzelf wakker. 

  Ik zit bijna aan het einde van mijn bevalligsuitkering en zal weer moeten gaan werken, maar ik kan mijn kleine ventje niet zo naar een kinderopvang brengen en ik kan dit ook niet over mijn moederhart verkrijgen.

  Ik ben redelijk ten einde raad en weet niet meer wat ik nog kan doen om hem tevreden te krijgen. 

  Wat is jullie ervaring en tips alsjeblieft! 

  Groeten,

  Een bezorgde mama..

   


  Kabeltrui
  Bijdrager
  #10209796 Quote

  Wat ontzettend pittig is dit voor je zeg! Sneu he als zo’n kleintje niet tevreden is. 

  Welke voeding heb je? Mijn kinderen zijn beide allergisch voor bijv Pepti dus gebruiken Neocate. 

  Kan mij voorstellen dat je het zo niet ziet zitten om aan het werk te gaan. Hoe lang duurt het nog voor je verlof is afgelopen? 

  Mijn dochtertje van bijna 11 weken blijft ondanks Neocate ook erg onrustig. Hebben twee weken geleden bij meerdere instanties aan de bel getrokken; CB, fysio, osteopaat en kinderarts. Komt de fysio thuis bij je meekijken? Dat is echt een aanrader. 

  #10209801 Quote

  hoi

  Klinkt of het nog steeds niet helemaal lekker zit in zn buik of darmen 

  Ik weet niet welke speen je gebruikt maar mischien een met een andere vorm blijft beter in zn mondje zitten ik gebruik een supersoft speen van Avent heeft net wat meer grip als de gewone en blijft bij haar beter in haar mond zitten en andere merken wil ze al helemaal niet vind ze niet mooi maar als ze maar kunnen slapen 

  #10209804 Quote

  Ik gebruik nu Pepti Junior op recept van de kinderarts. 

  Het is inderdaad erg pittig.. over 2 weken eindigd mijn verlof.

  Ik ben opzoek naar een baan. Ben ontslagen vanwege mijn zwangerschap destijds, dus opzoek naar iets nieuws terwijl ik er op dit moment nog niet aan moet denken mijn kleine mannetje achter te moeten laten.. 


  Kabeltrui
  Bijdrager
  #10209827 Quote

  Misschien dat de voeding nog niet helemaal lekker zit? Pepti zitten nog verknipte koemelk deeltjes in namelijk. 

  Ook gezien ontlasting ed. 


  Ikky
  Bijdrager
  #10209841 Quote

  Ik zou er een bezoekje aan de osteopaat aan wagen. Deze mensen zien en voelen dingen die wij niet doorhebben en kunnen vaak helpen.

  Sterkte ermee, echt hele moeilijke perioden dit..

  Lees ook: Alles over doorslapen

  StephW
  Bijdrager
  #10209848 Quote

  Herkenbaar, hier waren erge krampjes het probleem. Vooral rond etenstijd. Alles liggend was rot, kinderwagen, bad.. dus nonstop in draagdoek gehad. Vanaf 3 mnd oud naar de opvang en gelukkig ging het vanaf 3 maanden ook ietsje beter. Osteopaat ook paar keer geweest, sab simplex hielp een beetje.. maar volgens mij was het vooral tijd. Hoe ouder ze wordt, hoe beter het gaat. Na 4 maanden werd het ook steeds leuker en was het huilerige er bijna helemaal af. Nog even doorzetten dus denk ik. Ik gaf bv, dus daar kan ik verder weinig over zeggen… heel veel sterkte! Oh en op de opvang zijn ze wel wat gewend hoor 🙂


  Kabeltrui
  Bijdrager
  #10209856 Quote

  Ik ben wel even benieuwd hoe je het hebt aangepakt je baby meer in bed te gaan laten slapen i.p.v. draagdoek. Dat is hier namelijk nog een hele uitdaging en wil mijn dochtertje eigenlijk nog niet echt. 

  #10209883 Quote

  Wij hadden hetzelfde verhaal,  veel huilen,  krijsen van de pijn,  amper slapen, slecht drinken, veel spugen,  slecht boeren,  heel onrustig zijn. 

  Ik ben met haar naar de osteopaat gegaan en al na de tweede behandeling had ik een totaal ander kind.  Vrolijk, goed drinken, makkelijker boeren en minder scheten. Voorkeurshouding was na 1 behandeling al veel minder en is nu zelfs weg.

  Als ik dit eerder had geweten,  was ik al veel eerder met haar gegaan. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct