Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen contact meer met ouders & zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Lievemae
  Bijdrager
  #10347082

  Hi iedereen,

  Mijn moeder heeft mijn vorige zwangerschap zich niet leuk gedragen naar mij. Door een verborgen geheim van haar, hebben we last minute een geheel gen-onderzoek op basis van erfelijkheid moeten starten. Ik heb vroeger wel gevraagd of ik een bepaald gen heb, maar dan werd ze geïrriteerd en kapte het gesprek af en zei dat ik het niet had.

  Ze was niet blij met mijn zwangerschap en heeft dit ook uitgesproken en mij ook onzeker gemaakt of ik het wel zou kunnen. Ze vertelde me o.a. dat ik straks geen leuke dingen meer kon doen, omdat mijn leven dan anders was. Ik ben niet een zelfverzekerd persoon helaas (al kom ik wel zo over), dus ik werd onwijs onzeker en ik had mezelf dan ook wijsgemaakt dat ik het niet in me had om een moeder te zijn. Ik ben enorm verdrietig geweest… 

  In week 23 kreeg ik pas de uitslag dat er niets met ons kindje aan de hand is. Aan het einde van mijn zwangerschap heb ik het contact met mijn moeder verbroken door een ruzie. Je hoopt dat je moeder je steun en vertrouwen geeft in zo’n kwetsbare tijd.

   

  Nu kriebelt het bij ons om voor een tweede te gaan, maar is het contact met mijn moeder nogsteeds verbroken. En bekruipt mij soms nog het gevoel dat ik het niet zonder haar kan ofzo. Dat ik iemand mis die écht met mij begaan is en voor mij klaarstaat. En die aan mij denkt…. En die mij vertrouwen geeft..

  Gelukkig heb ik wel vriendinnen, maar dit is toch anders 😉 Zijn er meer moeders die het zonder contact van hun ouders gedaan hebben? Overigens heb ik geen vader in mijn leven. Die is er nooit geweest.  


  Lievemae
  Bijdrager
  #10347088 Quote

  Aanvullende informatie, wij hadden alles voor elkaar toen we het vertelden. Vrijstaande koopwoning en spaargeld. Ik heb alleen nooit echt uitgesproken dat ik kinderen wilde krijgen naar mijn moeder…

  #10347092 Quote

  Wat verdrietig dat je moeder niet blij voor je was met je zwangerschap en je verder hierin niet heeft gesteund. Je kan jullie relatie het beste inschatten, misschien dat er nog een opening is mbv therapie? Hoe vind je moeder het zelf dat het contact is verbroken?

  Het gemis van een moeder blijft denk ik, al hoop ik dat je lieve vriendinnen en wellicht een leuke schoonmoeder hierin ook een deel kunnen innemen.

  Veel succes met je verdere zwangerschap en deze situwtie


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10347113 Quote

  Jeetje wat heftig! Lijkt me heel ingewikkeld en pijnlijk als je dat zo tijdens je zwangerschap te horen krijgt. Ik begrijp het gevoel van een moeder missen, maar ik denk dat jij al uitstekend heb bewezen dat jij het heel goed zonder haar kan. Hoe moeilijk dat soms ook is. 

  De keuze om voor een tweede te gaan zou ik niet late afhangen van het feit of je wel of geen contact hebt met je moeder. Je bent een sterke vrouw, en ook zonder je moeder kan jij dit gewoon. 


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10347171 Quote

  Ik ben momenteel 31 weken zwanger en heb vorige week het contact met mijn moeder verbroken. 
  Het doet me heel veel verdriet. Dit is ons tweede kindje.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct