Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen Eisprong 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10265021

  Kan het dat je soms geen eisprong hebt? En zo ja word je dan wel ongesteld?

  Om mijn cyclus alvast in kaart te brengen doe ik van dag 10 tm 16 een ovulatietest. De vorige twee maanden zag ik een duidelijke opbouw richting de LH-piek en dan weer een snelle afname. Verder voelde ik op de dag van de eisprong steken in mijn zij en was er verandering van cervixslijm. 

  Echter deze maand blijft vanaf dag 10 tm 14 de ovulatietest erg licht. Niet overdreven veel gedronken en twee uur niet geplast van te voren, het zelfde als de vorige keren. Verder blijft het cervixslijm waterig en doorzichtig. 

  Mijn cyclus is altijd heel regelmatig, meestal 27 en heel soms 28 dagen. 

  #10265031 Quote

  Je wordt niet ongesteld als je geen eisprong hebt. Dus als jij een cyclus hebt en je wordt ongesteld, heb je dus ook een eisprong

  #10265034 Quote

  Ongesteld zijn is de uitdrijving van een niet bevruchte eicel. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10265039 Quote

  Zoals hierboven al gezegd: zonder eisprong geen menstruatie (behalve dan als je aan de pil bent, maar dat is eigenlijk geen échte menstruatie). Als je zeker weet dat je je eisprong niet gemist hebt met je testen, kun je dus logischerwijs concluderen dat hij deze cyclus wat later plaatsvindt dan anders. In dat geval schuift je menstruatie meestal mee op.

  #10265043 Quote

  Oke haha beetje domme vraag dan 🤦‍♀️ Dacht dat het baarmoederslijmvlies was wat losliet als er geen innesteling had plaatsgevonden, wat me ook logisch leek als er geen eisprong zou zijn. Misschien moet ik nog maar even een biologielesje nemen dan 😉

  Thnx iig, dan moet ik misschien wachten of toch vaker op een dag testen. 

  #10265284 Quote

  Kan natuurlijk zijn dat je eisprong wat later komt. Ik zit nu ook op dag 14 en verwacht mijn eisprong op dag 17 ongeveer. Ik gebruik ook ovulatietesten (sinds dag 11) en zijn tot nu toe nog negatief. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct