Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen Grip Meer Op 18 Jarige Zoon

 • Auteur
  Berichten
 • #10572697

  Onze oudste zoon wordt in oktober 19 jaar. Wij als ouders hebben het gevoel dat we hem kwijtraken, we hebben geen grip meer op hem. Op school gaat het niet goed, hij is niet gemotiveerd en doet eigenlijk niks. Ook het vinden van een baantje lukt niet. Hij verzint iedere keer wel weer een smoes. Hij is nu in de vakantie iedere avond laat thuis, ligt tot de middag in bed en is daarna weer verdwenen. Hij gebruikt ons huis als een hotel zeg maar. We hebben al van alles geprobeerd om hem in beweging te krijgen, maar niks werkt. Boos worden, een serieus gesprek, straffen, belonen….Wij maken ons echt zorgen. Is volledig loslaten dan de oplossing? Ben zo bang dat ie dan echt verkeerde keuzes gaat maken. Iemand hier ervaring mee?


  Essil
  Bijdrager
  #10572700 Quote

  Tot op zekere hoogte normaal voor een puber denk ik. Zeker het laat thuis en uitslapen.

  Misschien een opleiding gekozen die eigenlijk niet bij hem past?

  Ik zag bij mijn broer, dat mijn ouders die hem op zijn nek zaten hem eerder wegjoegen dan wat anders. Maar ieder mens is anders, geen idee waar het in jullie situatie mis kan gaan.


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10572707 Quote

  Dit is een puber met pubergedrag. Bij de een werkt loslaten beter en bij de ander extra motivering, spiegel voorhouden etc. Houd er rekening mee dat er straks jaren komen waarin hij alles mag gaan inhalen


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10572727 Quote

  Hier ook pubers 1 van 16 dochters maar ik herken het gedrag wel.

  Nu blijft ze zitten op havo 4 omdat ze afgelopen jaar gewoon haar best niet heeft  gedaan alles maar vooruit schuiven en op het laatste moment er aan beginnen.ik hoop dat ze er nu van geleerd heeft nu ze het jaar over moet doen.

  Dat laat thuis komen doet ze gelukkig nog niet 

  Hier komen ze ook pas net als gisteren om 12.15u een keer hun bed uit maar heb wel gezegd dit gaan wij niet elke dag doen en je mag ook best een keer een stofzuiger pakken dat je mee helpt anders liggen ze heel de dag op de bank met hun telefoon

  Ze heeft wel een baantje bij de winkel vakken vullen.

  Wij hebben ook nog een dochter van 5 rond lopen dus gaat soms helemaal niet goed die combinatie 🤣want die is wel actief en vroeg uit bed en zij ze kwaad dat ze teveel herrie maakt.

  Ik wil je heelveel succes wensen 


  Plopsa
  Bijdrager
  #10572754 Quote

  En jongen van 18, bijna 19, is geen puber meer. maar wel (zo goed als) volwassen. Misschien heeft hij gewoon behoefte aan een volwassen benadering. of te wel, los laten. Laat het hem lekker een tijdje zelf uit zoeken. Geen geld toestoppen, eten niet voor hem koken, kamer niet voor hem opruimen. Dat behoeft geen strenge benadering maar wel een we gaan het nu anders doen. Laat hem ook mee beslissen. Hoe ziet hij zijn toekomst en wat wil hij daarvoor doen, wat heeft hij daarvoor nodig. Misschien wil hij wel op reis. Even de boel de boel laten. Heel leerzaam ook!
  Sterkte!


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10572769 Quote

  @Plopsa,

  18/19 is zeker weten nog een leeftijd waarin vooral jongens puberaal zijn. Er is geen eenduidige grens te trekken, de een is later dan de ander en zelfs begin 20 zijn ze vaak nog puberaal / opstandig. Welk naampje je erop plakt maakt niet uit maar dit is gedrag wat bij die leeftijd normaal kan zijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct