Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen Hartje Bij 6 Weken

 • Auteur
  Berichten

 • Man van M
  Bijdrager
  #10240771

  Hallo!

  Vorige week hebben wij een vroege echo gehad in het ziekenhuis omdat mijn vrouw eerder een BBZ had gehad. Hier zagen we netjes een vruchtzak met een vrucht. Er was nog geen hartslag te zien, dus de arts zei: “maak voor over twee weken weer een afspraak. Als we dan een hartslag hebben dan kunnen jullie door naar de verloskundige”. 

  Wij natuurlijk helemaal blij, want de zwangerschap zat nu op de juiste plek. Tot vandaag, we hebben beiden ineens een paniekig gevoel. Hadden we al niet een hartslag moeten zien?

  Wie heeft hier meer ervaring mee en maken wij ons druk om niets?

  #10240790 Quote

  Hallo, 

  Wat heftig zeg, ik snap heel goed dat jullie je zorgen maken. Ik heb zelf geen ervaring met BBZ

  Wat ik zou doen, ik zou de VK bellen en vragen of jullie volgende week terecht kunnen voor een echo. Als jullie de voorgeschiedenis uitleggen, word daar vaak begrip voor getoond. Ik heb het zelf ook op die manier gedaan, en ik werd er zelf vooral rustiger van. 6 weken is erg pril, je moet er rekening mee houden dat het ook zo kan zijn dat er geen hartslag is. Maar 2 weken wachten op het verlossende woord is erg lang. Ik wil jullie ontzettend veel sterkte en succes wensen, en ik hoop echt dat de zorgen voor niets zijn. 


  Veevee
  Bijdrager
  #10240792 Quote

  Hartje gaat meestal pas tussen de 6 en 7 weken kloppen. Ik kreeg met 7 weken een vroege echo. Ook ivm bbz  en toen werd er gezegd dat als ik een dag was gekomen het misschien nog niet eens zichtbaar was. Dus geen paniek, kan zeker nog komen!!

  #10240812 Quote

  Geen zorgen! Ik heb mijn eerste echo ook gehad met 6w1d. Ook nog geen hartje gezien toen. De tweede en derde echo waren allebei goed met een goede hartactie! Ik vond het toen ook spannend maar het is eerder bijzonder dat er wel al wat te zien is met die termijn dan niet 😊.

   

  #10240833 Quote

  Ze willen jullie ook niet onnodig ongerust maken door nu te vroeg een echo te maken en dat jullie dan te vroeg zijn om een hartslag te zien. Dat zou nog meer ongerustheid veroorzaken. Die 2 weken lijken een eeuwigheid, maar waarschijnlijk wel beter om even af te wachten.


  V i o
  Bijdrager
  #10240906 Quote

  Zoals altijd kan het twee kanten op… ik was net geen zes weken en er was al een hartslag te zien. Zoals hierboven werd gezegd zou ik wel vragen om een weekje vroeger te mogen langs gaan.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  BengelsBaby
  Bijdrager
  #10240916 Quote

  6 weken is inderdaad heel pril. Maar het is natuurlijk altijd een tegenvaller en reden om erg onzeker van te worden. Er is echt nog niks over te zeggen. Heel veel succes met jullie volgende echo! 


  Man van M
  Bijdrager
  #10240918 Quote

  Dankjulliewel voor de reacties en tips!

  Ziekenhuis was niet te bereiken 😬 dus de verloskundige maar gebeld. Erg vriendelijk te woord gestaan. Zij zei me dat zij nooit vroege echo’s doen om situaties als de onze te voorkomen., en dat het dus heel goed kon dat er nog niets te zien is. We gaan nog een lange week wachten, maar hopelijk dan met goed nieuws 😁


  Man van M
  Bijdrager
  #10241283 Quote

  Hoi ElsieJay,

  Klopt, wij waren juist heel erg blij dat het dit keer op de juiste plek was. Ik had het zo niet opgevat van de verloskundige, dus volgens mij bedoelde ze het niet zoals ik het zei, maar in de positieve zin van, “ja het kan kloppen dat we niks zien”. En inderdaad, een bbz kan levensgevaarlijk zijn. 

  Verder zijn wij inmiddels al wat rustiger 🙂 dus nog even en we weten meer. Tot dan gaat alles gewoon goed!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct