Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen hartje bij 6 weken?

 • Auteur
  Berichten

 • Man van M
  Bijdrager
  #10240771

  Hallo!

  Vorige week hebben wij een vroege echo gehad in het ziekenhuis omdat mijn vrouw eerder een BBZ had gehad. Hier zagen we netjes een vruchtzak met een vrucht. Er was nog geen hartslag te zien, dus de arts zei: “maak voor over twee weken weer een afspraak. Als we dan een hartslag hebben dan kunnen jullie door naar de verloskundige”. 

  Wij natuurlijk helemaal blij, want de zwangerschap zat nu op de juiste plek. Tot vandaag, we hebben beiden ineens een paniekig gevoel. Hadden we al niet een hartslag moeten zien?

  Wie heeft hier meer ervaring mee en maken wij ons druk om niets?

  #10240790 Quote

  Hallo, 

  Wat heftig zeg, ik snap heel goed dat jullie je zorgen maken. Ik heb zelf geen ervaring met BBZ

  Wat ik zou doen, ik zou de VK bellen en vragen of jullie volgende week terecht kunnen voor een echo. Als jullie de voorgeschiedenis uitleggen, word daar vaak begrip voor getoond. Ik heb het zelf ook op die manier gedaan, en ik werd er zelf vooral rustiger van. 6 weken is erg pril, je moet er rekening mee houden dat het ook zo kan zijn dat er geen hartslag is. Maar 2 weken wachten op het verlossende woord is erg lang. Ik wil jullie ontzettend veel sterkte en succes wensen, en ik hoop echt dat de zorgen voor niets zijn. 


  Veevee
  Bijdrager
  #10240792 Quote

  Hartje gaat meestal pas tussen de 6 en 7 weken kloppen. Ik kreeg met 7 weken een vroege echo. Ook ivm bbz  en toen werd er gezegd dat als ik een dag was gekomen het misschien nog niet eens zichtbaar was. Dus geen paniek, kan zeker nog komen!!


  Rinam
  Bijdrager
  #10240812 Quote

  Geen zorgen! Ik heb mijn eerste echo ook gehad met 6w1d. Ook nog geen hartje gezien toen. De tweede en derde echo waren allebei goed met een goede hartactie! Ik vond het toen ook spannend maar het is eerder bijzonder dat er wel al wat te zien is met die termijn dan niet 😊.

   

  #10240833 Quote

  Ze willen jullie ook niet onnodig ongerust maken door nu te vroeg een echo te maken en dat jullie dan te vroeg zijn om een hartslag te zien. Dat zou nog meer ongerustheid veroorzaken. Die 2 weken lijken een eeuwigheid, maar waarschijnlijk wel beter om even af te wachten.


  V i o
  Bijdrager
  #10240906 Quote

  Zoals altijd kan het twee kanten op… ik was net geen zes weken en er was al een hartslag te zien. Zoals hierboven werd gezegd zou ik wel vragen om een weekje vroeger te mogen langs gaan.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10240915 Quote

  Het kan inderdaad 2 kanten op. Vaak is er rond de 6 weken net een hartslag te zien, maar de termijn kunnen ze dan nog niet heel nauwkeurig schatten. Als jullie kindje er net iets langer over gedaan heeft om in te nestelen bijvoorbeeld, dan kan het zomaar zijn dat de verwachte termijn niet helemaal klopt en het hartje pas een paar dagen later gaat kloppen. 
  Ik heb hiervoor zelf ook een BBZ gehad, en dat moment dat je dan ziet dat dit ukje wel kon kaartlezen en de juiste plek gevonden heeft, dat was voor mij ook echt fantastisch. Ik had daardoor met 5+4 een echo, en daarop was al net een (nog zeer onregelmatig omdat het pas net opgestart was) kloppend hartje te zien. Later ben ik nog een 3 dagen vooruit gezet, dus zou het misschien toen al 6+0 zijn geweest. Maar bij ons was dus echt net een knipperende pixel te zien die pas net opgestart was. En dan ligt het natuurlijk ook nog een beetje aan hoe goed de apparatuur is van de echoscopist, is het apparaat net wat ouder bijvoorbeeld, dan kan het zijn dat je er helemaal niks van ziet en het verschilt ook nog net een beetje waar de baarmoeder precies ligt (en vooral wat er allemaal voor ligt) hoe goed het beeld is op zo’n echo.
  Ik hoop van harte dat jullie na zo’n nare ervaring ook een goede zwangerschap mogen meemaken. Je kunt inderdaad vragen om de volgende echo te laten vervroegen, maar op gegeven moment heb je vooral jezelf daar een beetje mee. Je kunt wel elke week een echo laten maken, maar zelfs dat geeft natuurlijk geen garanties dat het goed blijft gaan, zelfs niet als ze allemaal goed zijn. Even afwachten verandert niks aan de uitkomst, en je weet inmiddels in elk geval dat de risicos van een bbz er deze keer niet zijn. Maar als het echt veel stress oplevert, dan kan je het altijd vragen om eerder een echo te laten maken, want met 7 weken hoort er toch echt ook wel een kloppend hartje zichtbaar te zijn.


  BengelsBaby
  Bijdrager
  #10240916 Quote

  6 weken is inderdaad heel pril. Maar het is natuurlijk altijd een tegenvaller en reden om erg onzeker van te worden. Er is echt nog niks over te zeggen. Heel veel succes met jullie volgende echo! 


  Man van M
  Bijdrager
  #10240918 Quote

  Dankjulliewel voor de reacties en tips!

  Ziekenhuis was niet te bereiken 😬 dus de verloskundige maar gebeld. Erg vriendelijk te woord gestaan. Zij zei me dat zij nooit vroege echo’s doen om situaties als de onze te voorkomen., en dat het dus heel goed kon dat er nog niets te zien is. We gaan nog een lange week wachten, maar hopelijk dan met goed nieuws 😁

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct