Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Geen Klik Meer Met Katten Na Geboorte Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10614129

  Zoals de titel zegt, geen klik meer met mijn 2 katten sinds de geboorte van mijn zoon 15 weken geleden.

  Ik heb 2 hele lieve katten, ze zijn echt mijn eerste kindjes maar sinds de geboorte van mijn zoon is het echt drama met die 2.

  Ze zijn constant met elkaar aan het vechten. 1 kat is mij veel aan het uitdagen, op de baby meubels springen, aan meubels krabben of aan de deur krabben als ik in bed lig. Dit is allemaal gedrag wat hiervoor niet gebeurde. Nu heb ik ook al meerdere keren kattenpoep van de woonkamer vloer moeten opruimen.

  Dit gedrag geeft mij veel stress en zorgt ervoor dat ik mijn katten eigenlijk helemaal niet meer zo lief vind. Mijn katten zijn verder perfect gezond dus iets medisch is het niet.

  Nou hebben wij thuis ook niet bijzonder veel ruimte, we wonen in een appartement maar hopen wel snel te kunnen verhuizen naar een huis met een tuin zodat mijn katten ook naar buiten kunnen. Ik gun ze natuurlijk ook meer ruimte maar verhuizen in deze tijd gaat helaas niet zomaar.

  Ik zit momenteel echt met mijn handen in het haar. Elke dag word mijn frustratie groter. Ik wil me later als mijn baby kan kruipen niet druk moeten maken of er geen kattenpoep ofzo op de grond ligt.

  Iemand advies?


  alison
  Bijdrager
  #10614133 Quote

  Allereerst gefeliciteerd met je zoontje. 

  Het klinkt alsof je katten nu ook veel stress ervaren en hun plekje weer aan het zoeken zijn. het poepen in de kamer klinkt alsof ze hun terretorium aan het bewaken zijn. 

  Ik kan me voorstellen dat het frusterend is, maar ik denk dat ze nu juist meer liefde van je nodig hebben. zodat ze voelen dat ze nog steeds geliefd en welkom zijn. 

  Mogen ze wel in de buurt komen van je zoontje? of houd je ze veel weg ( hierdoor kan het gedrag namelijk erger worden) 

  Onze kat nam de eerste tijd ook afstand ( gelukkig verder geen vervelend gedrag) en wij lieten hem op zn eigen tempo toenadering zoeken. Het is echt een hele kat ook naar ons zoontje ( bijna 3 ) al vindt hij het soms wel heel spannend als ons zoontje met hem wil spelen zn speelgoed laat zien en harde geluiden bij hem maakt. 

  uiteraard moet je altijd alert blijven, want zodra je kindje straks kan kruipen kan hij natuurlijk ook dingen bij de katten doen die ze niet prettig vinden. 

  heel veel succes en hopelijk vinden jullie snel allemaal je plekje!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen