Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen medicatie om miskraam op gang te brengen?

 • Auteur
  Berichten

 • Nuggy
  Bijdrager
  #10500213

  Hi,10 dagen geleden kregen we slecht nieuws bij de echo. Ofwel was ik minder ver dan gedacht, ofwel is het niet verder gegroeid. Vandaag hebben we te horen gekregen bij de 2e echo dat het inderdaad niet verder gegroeid is. Ik zou daarna door de verloskundige gebeld worden voor de opties. Ik ben net gebeld en de verloskundige geeft aan dat ik 4 tot 6 weken moet wachten of mijn lichaam het vanzelf gaat merken en ‘opruimen’. Daarna kan pas voor medicatie gekeken worden om het op gang te brengen. Ik vind dit zelf echt een verschrikkelijk idee. Het vruchtje is nooit verder gegroeid dan een week of 3 / 4 en zit er dus al ruim 5 weken zonder te groeien. Mijn lichaam heeft het al die tijd niet gemerkt. Ik wil het liefst dat dit zo snel mogelijk gebeurd en had dus verwacht dat medicatie een optie was. Hebben jullie hier vaker van gehoord dat je eerst zo lang moet wachten voor dit een optie is?


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10500217 Quote

  Ik moest 2 weken wachten, volgens mij is even wachten sowieso de standaard. Maar het ging toen allemaal via de gynaecoloog. Een hele heftige tijd, want er zit iets in je baarmoeder maar toch ook niet. Je wil er gewoon vanaf. Gun jezelf rust en tijd en tranen 😘😘. Sterkte !

  #10500221 Quote

  Dit is protocol afhankelijk van het ziekenhuis. Ik wilde ook graag meteen starten met medicatie omdat mijn lichaam ook al 5 weken niks door had. Misschien even overleggen met je verloskundige of je naar een ander ziekenhuis kan? Of bij je gynaecoloog dat je toch echt graag wil beginnen.


  Lalana
  Bijdrager
  #10500224 Quote

  Allereerst sterkte! Bij mij is het al een aantal jaar geleden dat ik een miskraam had maar ik mochteteem voor medicatie kiezen. Afwachten werd werd wel geadviseerd maar de verloskundige snapte ook dat ik dat niet zag zitten. Ze verwees meteen door naar de gynaecoloog en ook die vond het geen probleem. Kom voor jezelf op! Volgens mij is er geen reden om de medicatie niet in te zetten. En ik kan me je gevoel zo goed voorstellen. Neem gewoon opnieuw contact op met je verloskundige!

  #10500226 Quote

  Het is jouw lichaam. Als jij een doorverwijzing voor medicatie dan heeft de verloskundige daar gehoor aan te geven. In het ziekenhuis wordt nogmaals een echo gemaakt en je opties gegeven. 

  Kom voor jezelf op.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10500245 Quote

  Bah wat een nare situatie zeg! Heel veel sterkte met je miskraam en met de weinig begripvolle reactie van de verloskundige. Ik zou er nog eens achteraan gaan.
  In december bleek mijn kindje bij de termijnecho al een week gestopt te zijn met groeien en er was geen hartslag meer (wat er bij de eerdere echo wel was). Hoewel ze wel aangaf dat het fijn was om eerst even af te wachten en de boel een beetje te verwerken voor er meteen overgegaan wordt tot medisch handelen (maar dat is bij jou 10 dagen geleden al begonnen) mocht ik bellen voor medicatie als ik dat wou of evt een curettage. Ik heb er zelf voor gekozen om af te wachten, maar wel ook een deadline afgesproken voor hoe lang ik af zou wachten en te horen gekregen dat ik sowieso mocht bellen als ik het te lang vond duren. De verloskundige zij dat het relatief vaak snel op gang komt als je eenmaal weet dat het fout zit, omdat vrouwen het soms soort van tegenhouden als ze nog geloven dat het goed zit, maar jouw lijf heeft dat al een hele tijd niet door en dat het niet goed zit weet je ook al 10 dagen. Dan zou ik ook medicatie willen om het op te wekken, en ik zou er zeker nogmaals achteraan gaan. Bij mij duurde het na de echo zonder hartslag nog 2,5 week voor het op gang kwam, en dat vond ik echt een emotioneel zware periode.

  4 tot 6 weken afwachten kan prima, als jij je daar goed bij voelt en geen koorts krijgt, maar ik vind het wel best wel heftig om dat sowieso te eisen. Ik weet niet in hoeverre de huidige geboortegolf een rol speelt in hoe snel je in het ziekenhuis terecht kan, maar ik mag hopen dat je voor zoiets toch binnen een week of 2 (hopelijk sneller) terecht kan, daar hoeft niet ook nog eens 4 tot 6 weken tijd voor je uberhaupt verwezen wordt bij.

  Als je verloskundige je niet wil helpen, zou ik kijken of je via de huisarts misschien wel een verwijzing kan krijgen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10500286 Quote

  Ik vind dat heel raar, ik kreeg meteen 3 keuzes:
  Afwachten
  Opwekken met medicatie
  Of curretage

  Vind nog een paar weken wachten heel heftig.
  Bij mij zat het ook al ongeveer 5 weken in mijn buik dat het hartje niet meer klopte. De week erna had ik afspraak om bij de gynaecoloog voor pillen en begon die ochtend spontaan te bloeden. Pillen gehaald , maar niet gebruikt en in de avond toch spontaan nog de miskraam gekregen.
  Kan me goed voorstellen dat je het juist niet kan verwerken als je (misschien) nog een paar weken moet wachten!
  Succes en sterkte 😘


  Taps
  Bijdrager
  #10500307 Quote

  Ik kreeg ook meteen de 3 opties, afwachten, medicatie of curretage.
  Met 8 weken een kloppend hartje en met 12 weken niet meer. Kindje was waarschijnlijk al 3 weken overleden. Ik was hier ook heel stelling in, ik wilde deze periode afsluiten en niet gaan wachten en weten dat er een overleden kindje in je buik zit. Ik heb toen de volgende dag bij de gynaecoloog medicatie gekregen.
  Sterkte!


  Nuggy
  Bijdrager
  #10500943 Quote

  Bedankt allemaal… Zo raar dat dit zo verschilt per pesoon..

  Ik heb de verloskundige opnieuw gesproken en ook mijn huisarts ingezet. Die heeft ook een gesprek gehad met de verloskundige. Zij houden vast aan de 4 tot 6 weken en geven aan dat de gynaecoloog van het ziekenhuis me niet zomaar eerder gaat uitnodigen om medicatie te bespreken. Dit terwijl op de website van het ziekenhuis ook wordt aangegeven dat je 3 opties hebt. Hele tegenstrijdige informatie en dat in een periode die toch al niet makkelijk is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct