Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Geen Melkproductie Opeens

 • Auteur
  Berichten

 • Truffel
  Bijdrager
  #10229444

  Terwijl ik vanmorgen nog volle borsten had, heb ik nu al een paar uur bijna lege borsten. Baby wilt drinken maar hoor hem maar een paar slokjes binnen krijgen daarna na 5 min ongvr enkel zuigen geen slik geluidjes meer. Ik heb mijn man gestuurd voor kunstvoeding. Mag je daar gewoon direct mee beginnen? 


  Rak sha
  Bijdrager
  #10229453 Quote

  Hoe oud is je kindje? Het zou een regeldag kunnen zijn.. dan heb je echt continue het gevoel van lege borsten en je baby wil vaak drinken. Dat is om behoefte en productie weer op elkaar af te stemmen. Je hoeft geen kv te geven.. elke keer aanleggen en laten drinken die paar slokjes. Waarschijnlijk heb je morgen dan weer last van stuwing. Hoort echt bij bv. Zou eventueel ook kunnen dat je menstruatie weer gaat beginnen.. begon bij mij 4 maanden na de bevalling (ondanks bv).. en dat merkte ik direct in de productie.. kwam na een dag of 2 weer helemaal goed! 

  Als je wel met kv wilt beginnen: dat kan inderdaad gewoon direct. Even op de verpakking lezen wat de verhoudingen zijn en hoeveel je kindje mag gezien de leeftijd. 


  KT
  Bijdrager
  #10229455 Quote

  Hoe oud is je kindje? Het zou een regeldag kunnen zijn.. dan heb je echt continue het gevoel van lege borsten en je baby wil vaak drinken. Dat is om behoefte en productie weer op elkaar af te stemmen. Je hoeft geen kv te geven.. elke keer aanleggen en laten drinken die paar slokjes. Waarschijnlijk heb je morgen dan weer last van stuwing. Hoort echt bij bv. Zou eventueel ook kunnen dat je menstruatie weer gaat beginnen.. begon bij mij 4 maanden na de bevalling (ondanks bv).. en dat merkte ik direct in de productie.. kwam na een dag of 2 weer helemaal goed! Als je wel met kv wilt beginnen: dat kan inderdaad gewoon direct. Even op de verpakking lezen wat de verhoudingen zijn en hoeveel je kindje mag gezien de leeftijd.

  Idd zoals hierboven gezegd, kindje aanleggen en eigenlijk geen KV geven aangezien ne daarmee juist je productie om zeep helpt. Ik hoor de mijne vaak ook niet slikken maar drinkt wel degelijk zei de lactatiekundige soms moeilijk te zien if horen. Lekker aanleggen ook al voelen je borsten leeg dat hieft niet te zeggen dat er geen melk is. Naarmate je langer voedt zal dat Volle gevoel ook afnemen alleen in de ochtend blijft dit vaak.

  #10229464 Quote

  Hoe oud is je baby? 

  Als je melkproductie goed op gang is, je volledig bv geeft en je baby groeit, dan kan het niet zo zijn dat er opeens geen melk meer komt uit je borsten. 

  Zo af en toe heb je regeldagen, bij mij duren ze een paar dagen. Ik heb dan ‘s avonds lege borsten. M’n dochtertje clustert altijd ‘s avonds, wat inhoudt dat ze om het uur/half uur wil drinken. Ze begint dan om ongeveer 19 uur tot 22 uur. Dit allemaal om haar behoefte af te stemmen. Laat de natuur z’n werk doen en vertrouw op je lichaam. 

  Maar, ik heb de eerste paar keer ook gedacht dat het foute boel was en geprobeerd kv te geven, maar mijn dochter weigerde die. 

  Succes! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen