Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen ovaluatie?

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker828228
  Bijdrager
  #10371514

  Hallo allemaal,

  Ik heb op 18 augustus m’n spiraal laten verwijderen. 16 november voor het eerst menstruatie gehad. 
  Ik heb ook ovaluatie testen gebruikt.. Maar ik kan geen ei sprong vinden en ik heb ook niet een dag gehad waarvan ik dacht nu kan het wel is zo zijn. Getest met de ovaluatie testen van clearblue. 

  Meerdere zwangerschaps testen gedaan en allemaal negatief.

  weet iemand raad?

  groetjes!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10371545 Quote

  Er bestaan volgens mij gevoeligere testen, dus je zou een ander type test kunnen proberen. Let dan op bij hoeveel IU/mL de test reageert, en neem eentje met een lager getal.
  Ook zou je evt een langere periode of 2x per dag kunnen gaan testen als je niks kan vinden, sommige vrouwen hebben een hele korte piek, die je dus makkelijk zou kunnen missen als je telkens op hetzelfde (en voor jouw lijf dus misschien verkeerde) moment test. Ik zou daarvoor wel goedkopere tests gebruiken (bijvoorbeeld de dipsticks van sensitest of 2besure), anders kost het je zo een fortuin, dan kan je evt nog altijd iets als clearblue ernaast gebruiken als je ziet dat het eraan zit te komen.

  Had je met je spiraal wel een (regelmatige) cyclus? Of misschien zelfs helemaal geen? En weet je nog hoe het was voor je je spiraal kreeg? Het kan ook zijn dat je lijf aan het wennen is aan de verandering van hormonen als je een mirena had, en dat het gewoon nog even duurt voor het weer opgestart is. 

  Oja, en soms kan minder drinken vantevoren helpen, maar ik neem aan dat je dat al deed?


  Ikbendoutzen
  Bijdrager
  #10371573 Quote

  Misschien is je cyclus nog wat onregelmatig, ik zou de meest gevoelige testen gaan gebruiken van sensitest, die geven heel duidelijk streepjes aan, kun je allemaal onder elkaar plakken en zo kun je echt je piek in kaart brengen.  Wellicht ook al vrkeg in je cyclus starten met testen en blijven doortesten  ook nadat je je piek hebt gehad, dan zie je duidelijk de streepjes afnemen en weet je zeker dat je m hebt gehad.  Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct