Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen Ovulatie Gevonden Wat Nu

 • Auteur
  Berichten

 • Zwindo
  Bijdrager
  #10224419

  Hallo allemaal,

  Ik ben sinds 7 juni ovulatietesten gaan uitvoeren (1e dag van laatste menstruatie was op 23 juni), maar tot op heden nog geen ovulatiekunnen vinden. Ik doe het elke ochtend wanneer ik wakker wordt en gebruik hierbij de digitale versie van sensitest. Eind augustus vorig jaar ben ik gestopt met de pil het heeft toen ook wel even geduurd voor ik ongesteld werd en heb ik maart een vroege miskraam gehad met ongeveer 6 weken. Sindsdien is mijn hele lichaam van slag en wilde ik dus aan de hand van ovulatietesten kijken hoe het nou precies zat met mijn cyclus. de laatste keren zat ik op de 36 dagen qua cyclus, maar dan had ik afgelopen maandag mijn ei sprong moeten hebben.

  Zou het kunnen dat ik ineens een vroege eisprong heb gehad en ondanks dat ik eerder ben begonnen met testen de eisprong heb gemist? Of heb ik een korte LH-piek en heb ik hem gewoon niet kunnen vinden. Ik ga nu maar wachten tot ik ongesteld wordt, maar ben benieuwd of er andere zijn met gelijke ervaringen.

  Ik lees ook nog wel eens verhalen over vrouwen die uiteindelijk PCOS blijken te hebben. Dus vraag mij ook af zou ik daar de huisarts al over moeten informeren? Ik heb overigens ook al endometriose. Dus hoop niet dat ik dubbel pech heb. Wat denken jullie, is het ook al nodig om de huisarts te bellen?


  Niempje
  Bijdrager
  #10224454 Quote

  Hoi,

  Wat erg van je miskraam.

  Ik heb geen ervaring hier mee maar misschien kun je wat met het volgende.

  Van endormetriose staat me bij dat je niet precies weet wanneer je eisprong is, klopt dat?
  Heeft de arts die dit geconstateerd heeft niet aangegeven het te laten weten wanneer je voor je kinderwens gaat?

  Of het nodig is om te bellen weet ik niet. Maar als dit jou geruststelling geeft dan zou ik het zeker doen. Misschien krijg je een doorverwijzing om wat te onderzoeken, of ze geven aan het nog een X aantal maanden te proberen en dan terug te komen.
  Bij beide heb je dan wel een datum om naar te kijken en blijf je niet in het duister tasten.


  Niempje
  Bijdrager
  #10224455 Quote

  Hoi,

  Wat erg van je miskraam.

  Ik heb geen ervaring hier mee maar misschien kun je wat met het volgende.

  Van endormetriose staat me bij dat je niet precies weet wanneer je eisprong is, klopt dat?
  Heeft de arts die dit geconstateerd heeft niet aangegeven het te laten weten wanneer je voor je kinderwens gaat?

  Of het nodig is om te bellen weet ik niet. Maar als dit jou geruststelling geeft dan zou ik het zeker doen. Misschien krijg je een doorverwijzing om wat te onderzoeken, of ze geven aan het nog een X aantal maanden te proberen en dan terug te komen.
  Bij beide heb je dan wel een datum om naar te kijken en blijf je niet in het duister tasten.


  JomieJW
  Bijdrager
  #10224466 Quote

  Wat erg van je miskraam! Het kan inderdaad zijn dat je lichaam daar flink van slag door raakt. En die endometriose werkt natuurlijk ook niet mee. Ik weet dat er genoeg vrouwen zijn met endometriose zijn die alsnog gewoon goed vruchtbaar zijn, maar ik weet wel dat de kansen per cyclus dan wel minder hoog zijn in vergelijking met vrouwen die het niet hebben. Mag ik vragen waarom je meteen in de ochtend ovulatietesten doet? Ik heb altijd begrepen dat je LH-hormoon pas later op de dag zich gaat opbouwen en dat ochtendurine te geconcentreerd is. Dus ze raden eigenlijk altijd aan om de ovulatietesten pas na 10 uur in de ochtend te doen, als je dan al een keer naar de wc bent geweest. Dit is natuurlijk anders dan de zwangerschapstesten, die je beter wel met ochtendurine kunt doen, dus dat kan verwarrend zijn. 

  Ik ben zelf bekend met een onregelmatige en lange cyclus (tussen 32 en 56 dagen) en voel mijn eisprong niet, dus weet nooit wanneer ik mijn menstruatie kan verwachten. Na het stoppen met borstvoeding bij mijn eerste kindje heb ik wel even ovulatietesten gebruikt om te kijken wanneer ik mijn eerste menstruatie kon verwachten en daarna heb ik ze niet meer gebruikt. Ik heb echter nooit de behoefte gevoeld om de huisarts in te schakelen, dus daar sta ik dan anders in. Je zou de huisarts kunnen vragen om advies en kijken of je een doorverwijzing wilt. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je lichaam echt nog van slag is door die miskraam, heb van andere vrouwen gehoord dat dat wel eens een paar maanden kan duren (tot 6 maanden heb ik verhalen gehoord). Daarnaast zou die endometriose ervoor kunnen zorgen dat je een minder duidelijke eisprong hebt, dus wellicht zou het ook nog kunnen helpen om (extra) gevoelige ovulatietesten aan te schaffen. Die detecteren de eisprong dan iets eerder, omdat zij ook een lager LH-hormoon opvangen. Maar wel als je de testen juist gebruikt 😉 Succes!


  Zwindo
  Bijdrager
  #10224527 Quote

  hoi Niempje en JomieJW,

  @ Niempje: Endometriose heeft meer te maken met haarden die zich ergens ander vestigen waardoor je heftige buikkrampen kan ervaren, maar die zich ook tot cyctes kunnen ontwikkelen die uiteindelijk effect kunnen hebben op je vruchtbaarheid. hangt er ook vanaf waar deze terecht komen, maar het feit dat ik wel zwanger ben geweest was daarom wel positief.  PCOS is juist iets die zorgt voor een onregelmatige cyclus en heeft met hormonen en de ontwikkeling van je eitjes te maken en kan dus ook zorgen voor een verhoogde kans op een miskraam(wat ik tot nu toe heb gelezen).

   

  @JomieJW: Dat is inderdaad een lange en onregelmatige cyclus. Ik lees wel dat je een eerste kindje hebt gekregen is dit lastig geweest door je onregelmatige cyclus of was je al snel zwanger? 

  Waarom ik het in de ochtend doe is met name gemak en ritme. Ik wordt wakker doe dit test en kan mij ondertussen klaarmaken om richting werk te gaan. Na 10 uur zou namelijk betekenen dat ik het op kantoor moet doen steeds en vindt dat nou ook niet echt ideaal. In de bijsluiter stond er verder niet iets vermeldt over wat het beste moment is om het te doen alleen dat het niet perse hoefde met ochtendurine. En ik was er dus inderdaad wel ook een beetje vanuit gegaan dat het ongeveer hetzelfde werkte als bij een zwangerschapstest.

  Toevallig had de zus van een vriendin van mij een paar maanden voor mij een miskraam gehad. Na haar miskraam heeft het ook een half jaar geduurd voordat ze weer zwanger was. En ik geloof ook echt wel dat het een aanslag op je lichaam kan hebben en het tijd nodig heeft. Ik lees alleen ook heel veel verhalen van mensen die juist heel snel weer zwanger worden, riep bij mij dan ook wel weer vragen op van waarom dan bij mij niet. Nou ben ik sowieso iemand die heel langzaam heelt ook met een wondje, dus dat dit langer duurt is dan ook weer niet raar. 

  Ik zal ook eens kijken naar extra gevoelige testen inderdaad en heb ook wel gelezen dat sommige vrouwen maar een korte piek hebben en het beter is om 2x te testen op een dag. dus zit daar ook aan te denken om dat misschien te doen. in ieder geval voor nu blijf ik toch maar even afwachten of ik ongesteld wordt. dan nog maar een ronde testen en als daar niets uit komt ga ik sowieso contact opnemen met de huisarts. Want wil dan gewoon weten of er iets mis is.


  Zwindo
  Bijdrager
  #10225898 Quote

  Heb nu toch mijn ovulatie gevonden, tenminste zaterdag de 20e gaf hij eindellijk een plusje aan. Alleen is hij nu  op dag 4 nog steeds positief. Mijn lichaam is raar en lekker dwars aan het liggen volgens mij. Ik ben wel al een tijdje misselijk, heb heel erg last van een opgezette buik, ben behoorlijk moe (maar kan ook komen omdat ik de laatste tijd niet zo goed slaap) en mijn tepels zijn ook iets gevoeliger dan normaal, maar dit zijn in principe kwaaltjes die bij een eisprong kunnen voorkomen. Ik had gisteren nog even een zwangerschapstestje gedaan omdat ik ook vaker heb gelezen dat dit mogelijk kan betekenen dat je zwanger bent, maar die is nog negatief. Als ik vrijdag nog steeds een positieve ovu test heb ga ik toch nog maar een zwangerschapstest er tegenaan gooien.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct