Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen ovulatie wel ongesteld

 • Auteur
  Berichten

 • Bo-san
  Bijdrager
  #10253402

  Sinds augustus doe ik nu ovulatietesten, eerst met de gewone van ClearBlue, deze maand de geavanceerde. Met de gewone heb ik steeds negatieve testen gehad. Nu met de geavanceerde heb ik wel de hoge vruchtbaarheidssmiley gehad, maar niet de piekvruchtbaarheid. Waarschijnlijk heb ik geen eisprong (?), maar ik ben wel regelmatig ongesteld.

  Binnenkort (eind oktober) heb ik een afspraak bij de huisarts, dan gaat ze me vertellen wat er gedaan kan worden. Waarschijnlijk eerst allerlei verschillende tests begreep ik.

  Ik hoop zo dat het iets ‘simpels’ is dat gewoon met bijvoorbeeld medicijnen opgelost kan worden. Ik ben 30 en we hadden altijd de droom voor een groot gezin. Dat lijkt nu opeens zo onrealistisch en onhaalbaar. Ik vind het zo moeilijk, voor mijn gevoel kan ik hier met niemand (behalve mijn partner uiteraard) over hebben, dus vandaar dat ik hier mijn hart wilde luchten.

   


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10253413 Quote

  Wat frustrerend zeg! Heb je ook andere merken geprobeerd? En weet je wat de gevoeligheid is van de testen die je hebt gebruikt? En gebruik je die 1 of 2x per dag? Het zou kunnen dat jouw lijf gewoon gevoeliger is voor LH en dus met een kleinere hoeveelheid gewoon een prima eisprong weet te produceren. Of dat je piek zo kort is dat je hem makkelijk kan missen. Het zou gewoon rond die hoge vruchtbaarheids smiley kunnen gebeuren zegmaar, zeker omdat je dus wel iets van een piek in jouw LH hoeveelheid ziet.
  En heb je de hele cyclus doorgetest? Want het zou ook kunnen dat je ovulatie eerder of later is dan je zou verwachten op basis van de lengte van je cyclus (als je een kortere of langere luteale fase hebt).

  Maar wat ontzettend naar zeg. Zeker rondom vruchtbaarheid willen we volgens mij allemaal niets liever dan dat ons lijf gewoon werkt ‘zoals het hoort’.  Hopelijk krijg je snel meer duidelijkheid en hebben jullie snel een positieve test in handen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct