Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen pijn willen toegeven

 • Auteur
  Berichten

 • Crazy
  Bijdrager
  #10503150

  Onze dochter van 3 jaar wil al zolang we weten niet toegeven als ze pijn heeft. Als ze valt of stoot, trekt ze wel een pijnlijk gezicht maar zegt dan direct “ik heb geen pijn”. Ze wil de rest plek dan ook niet laten zien. Ook troosten wil ze niet. Als het een klein ongelukje is vinden we dat niet erg. Maar soms als het hard gaat en ze echt pijn heeft, is dat erg lastig en sneu.

  Heeft iemand hier ervaring, oorzaak of tips in?


  KB
  Bijdrager
  #10503203 Quote

  Oh ja best lastig lijkt me!

  Je hebt denk ik al meermalen uitgelegd dat het goed is om te uiten wat je voelt etc.? Ook als het verdriet of boosheid of pijn is? Dat hoort er allemaal bij. Dat blijven herhalen af en toe is wel goed denk ik.

  Verder wat ik kan bedenken: zelf regelmatig eens net doen alsof je je stoot bijv., en dan zelf “goed” reageren als in uiten van au dat doet wel pijn, etc. 😊


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10503447 Quote

  Geldt dit alleen voor pijn of voor allerlei emoties? Misschien kun je in dat geval een boekje met haar lezen waarin verschillende emoties benoemd worden? Wij hebben een spelletje met avocado’s met allerlei gezichtsuitdrukkingen. (Learning resources). Met zoiets kun je bijv samen bespreken waarom je denkt dat iemand boos kan zijn, wanneer je pijn hebt etc. Niet helemaal een antwoord op je vraag maar misschien heb je er iets aan 😊


  Crazy
  Bijdrager
  #10503485 Quote

  Ze kan heel goed emoties benoemen in boekjes en situaties. En andere emoties uit ze ook. ‘Ik ben bang, verdrietig’. Alleen pijn heeft ze niet toe. Ze is heel taalvaardig dus bespreken de situaties altijd.

  Een goede tip om zelf bij pijn te laten zien hoe wij reageren. Die ga ik eens toepassen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct