Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Geen Vervoer Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10554771

  hoi mama’s, ik zit met iets vervelend. Zijn er nog mama’s onder ons waarvan de partner niet kon rijden naar het ziekenhuis als de bevalling in aantocht was? Mijn partner heeft geen rijbewijs en ik moet binnen 3 maand bevallen. Ik had gehoopt dat hij zijn rijbewijs voor deze periode ging halen maar gezien het een ramp is om binnen te geraken voor praktijk af te leggen is dit niet meer haalbaar. (België en hij probeert al van vorige zomer een afspraak te bemachtigen) Ik ken familie/vrienden die ik zou kunnen vragen me weg te voeren eens het zover is maar dat wil ik juist niet. Ik wil het een moment voor ons 2 houden zonder er al mensen in onze dichte omgeving op de hoogte zijn dat ik ga bevallen. Helaas hebben wij in België geen verloskundige of dergelijke die me zou kunnen wegbrengen.. Hoe hebben sommige dit probleem opgelost?


  Muntdrop
  Bijdrager
  #10554808 Quote

  Het eerste waar ik dan aan denk is gewoon een ambulance bellen, kunnen zij je ondersteunen tijdens de weeen en brengen ze je naar het ziekenhuis


  Lenas
  Bijdrager
  #10554813 Quote

  Of een taxi? Ambulance is wel wat overdreven als er verder niets aan de hand is.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10554816 Quote

  Een ambulance gaat dit inderdaad zeker niet doen. Daar zijn ze niet voor en dat wordt een heeeeel dure rekening. Ambulance komt alleen bij levensgevaar en dat is een gewone bevalling niet.

  De oplossing is idd een taxi. Mijn vrienden in een grote stad hebben eigenlijk ook allemaal geen auto en gaan tijdens de bevalling met de taxi. Met beginnende weeën kan je echt nog prima in een taxi en is een ambulance echt niet nodig. 


  Cinn
  Bijdrager
  #10554826 Quote

  Vrienden van ons hadden dat ook. Het ene stel kon mee rijden met de vk, andere stel nam idd ook een taxi. En als je die niet snel kan krijgen dan is er vast wel iemand die je weg wilt brengen.. dat iemand het dan weet is dan niet anders. Toen mijn 2e werd geboren moest ook iemand t weten om dan op de oudste te passen..

  #10554828 Quote

  Tja, idd taxi of toch iemand bellen en dan weet die persoon dat je gaat bevallen. Die ene persoon kan dat daarna toch wel geheim houden tot het moment dat de baby echt geboren is? Ik hoop dat je iemand kunt vertrouwen daarin, die gewoon daarna een paar uur z’n mond houdt.

  Bij mijn tweede moesten we idd ook oppas hebben voor de oudste dus wisten m’n ouders en schoonouders ook dat de baby geboren werd. Nu zwanger van de 3e en ook nu weer oppas nodig natuurlijk, dus bepaalde mensen in de omgeving zullen toch gaan weten dat de bevalling begonnen is. Ik vind dat niet zo’n probleem, je ontkomt er niet aan.

  Bij jou zijn er ook weinig andere mogelijkheden denk ik, t is óf een taxi, óf iemand vragen om je te rijden!

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #10554831 Quote

  Eventueel de buren?
  Als jullie voor een taxi kiezen dan zou ik van te voren goed oriënteren en evt wat verschillende bedrijven bellen, evt hun alvast inlichten


  Anola
  Bijdrager
  #10555027 Quote

  Toen het bij mij spontaan begon weeen (ik wist nog niet dat ik ging bevallen omdat ik nog tijd had) zijn we met me man op de scooter gestapt ik achterop naar de ziekenhuis gereden 🤣. Gelukkig is de ziekenhuis dichtbij anders had ik het echt wel aan een familie lid of buren gevraagd.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen