Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geen Zin In Eten

 • Auteur
  Berichten

 • Noorasiem
  Bijdrager
  #10091031

  Hoi

   

  Ik ben 22.5 weken en mijn eetlust is al vanaf t begin weg. Overdag gaat t nog wel met een cracker, boterham, havermout, fruit en smoothies maar t avond eten vind ik echt een ramp. Ik heb bijna nergens zin in. En laat staan dat ik dan ook nog moet bedenken wat we eten en t gaan koken. Ik walg van bepaalde luchtjes. Voor mijn zwangerschap stond ik erg veel in de keuken vond t leuk om te koken en gezonde gerechten te maken of tussendoortjes. Nu vind ik dat echt teveel moeite. 

  Als ik ga uit eten dan gaat t wel goed. Misschien omdat t dan voor je klaar gemaakt wordt en ik niet hoef te bedenken wat zal ik vandaag maken.  

  Als ik aan mijn vriend vraag wat hij wil is zijn antwoord groente.  Mja wat moet ik daar nou mee.. t is nu dus vaak aardappels vega vlees groente. Ook iets wat ik normaal weinig om geef maar ja wel heel makkelijk om niet over te hoeven na denken. 

  Ik eet over t algemeen Vega. Soms wat vlees. 

  Vanavond maak ik een plaattaart met soep.  Want tja met dit weer lang in de keuken staan is ook geen pretje Haha. Enuh die wraps komen bij ons ook de neus wel uit.  

  Wie herkent zich nog meer hier in en wat zijn jullie oplossingen? 

  Vraag vaak om tips bij andere maar dan denk ik gadverdamme dat ga ik echt niet maken.  


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10091072 Quote

  Haha heel herkenbaar.. Nu 29 weken en het is vooral soep met brood, of een salade of iets in de zin van koude schotel is altijd lekker met dit weer. Vanavond staat er pangafilet op het menu met witlofsalade lekker fris en enigzins gezond en niet al te veel werk! Zorg dat ik extra fruit eet voor de kleine en mijn vitamine pak veel krijg ik ook niet weg en dan helpt de warmte ook niet echt


  Force
  Bijdrager
  #10091074 Quote

  Ik herken het. Ik ben nu 22.4 zwanger en heb ook geen zin om te koken. Vaak vergeet ik gewoon iets uit te halen waardoor we weer iets simpels moeten eten. Eerder hadden we een strakke eetplanning en aan de hand daarvan boodschappen deed per week, want dat was makkelijk en gevarieerd. Nu denk ik alleen maar: allemaal leuk en aardig dat je gezond en gevarieerd moet eten want dat is beter, maar lukt me gewoon niet. Bij ons is het ook vaak aardappel groente vlees, terwijl we juist zo van pasta houden. Denk dat ik toch maar weer een eetplanning ga maken want hoe het nu gaat zie ik op tegen het avond eten. 


  Force
  Bijdrager
  #10091075 Quote

  O, en ik eet trouwens wel veel fruit in de hoop een beetje te compenseren.


  Noorasiem
  Bijdrager
  #10091104 Quote

  Mijn vriend en ik zitten niet altijd op 1 lijn qua eten.  Dus bijv. Als hij shoarma wilt eet ik falafel of als hij rijst wilt eet ik couscous. Maar dat voor 2 koken nu al helemaal geen zin in.  Koude schotel zat ik ook aan te denken voor mezelf maar niet zo heel gezond. Wil ook niet erg veel aankomeb buiten de zwangerschap om. 

  Zo lastig! Haha en dingen vergeten uit de supermarkt herken ik 

   

   

   

   


  Broc
  Bijdrager
  #10091126 Quote

  Heel herkenbaar! Bij mn eerste zwangerschap ging ik daarom iedere dag uit mn werk naar de supermarkt om te kopen waar ik de minste tegenzin in had 😉 Nu bij de tweede is dat tijdtechnisch gezien niet meer zo haalbaar. Krokant en vet gaat bij mij vaak wel goed (zou zo iedere dag pizza willen eten… ;)), maar verder wisselt het zo enorm per dag! Dan denk ik, dat ik dit gisteren door mn keel kreeg… Ik probeer nu maar om in het weekend veel verschillende dingen te halen, eventueel ook in de vriezer, zodat er hopelijk iedere dag wel iets is dat me acceptabel lijkt 🙂 Verder hoef ik ook niet over te geven, dus vaak als het eten op tafel lukt het toch wel om er een klein bordje van naar binnen te krijgen, al is het maar voor het goede voorbeeld voor ons dochtertje 🙂

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Noorasiem
  Bijdrager
  #10091263 Quote

   Ik hoef ook niet meer over te geven gelukkig. Maar de zin in eten een koken is weg. Vind t zo’n drama om elke keer weer wat te verzinnen. 

  Gister was de plaattaart wel goed gelukt!  Aanrader ik had er boursin spinazi champignons paprika en klein beetje kaas op gedaan.  We aten daarbij champignon soep.  Tip voor jullie!  

   


  Broc
  Bijdrager
  #10091451 Quote

  Dat klinkt goed ja! Waar maak je de bodem van zo’n taart van, bladerdeeg?


  anja85
  Bijdrager
  #10091455 Quote

  ik at op den duur juist veel warm omdat ik juist niet met brood 

  mischien ern idee schaf een slowcoocker  aan  zodat er warm.eten op tafel staat

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct