Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geitenyoghurt bij kma

 • Auteur
  Berichten

 • BecenDavid
  Bijdrager
  #10324825

  Weet iemand toevallig of je bij koemelkeiwitallergie mag proberen een schaaltje geitenyoghurt te geven? In ben op zoek naar een alternatief voor het ontbijt en mijn zoon heeft kma maar ik kan nergens duidelijk vinden of je dan geitenyoghurt mag geven. 


  Anna Sophie
  Bijdrager
  #10324826 Quote

  Hoihoi,

  Mijn zoontje werd er ook een tijdje van ‘verdacht’. Het zit erg bij ons in de familie. Advies van mijn arts was om het niet te doen. Mijn zus heeft er met haar dochters met kma ook geen goeie ervaring mee. Bij een hele lichte allergie kan het soms maar meestal geeft het dus dezelfde klachten. 

  Groetjes!


  Dpl
  Bijdrager
  #10324837 Quote

  De meeste kinderen met KMA reageren ook op geitenmelk. Afhankelijk van de ernst  van de reactie op koemelk zou je een klein beetje kunnen proberen. Eerst een likje, als hij daar niet op reageert een lepeltje en zo steeds iets meer. Reageert hij wel dan is hij ook allergisch voor geitenmelk en moet je op zoek naar een alternatief. Er zijn ook plantaardige zuivelvervangers. Pas op met soja want daar reageren veel kinderen met KMA ook op. 


  Plientje
  Bijdrager
  #10324853 Quote

  Wij moesten met een diëtiste overleggen volgens de kinderarts en nadat we daarmee overlegt hebben mochten wij soja proberen bij onze dochter, eerst een klein beetje en iets steeds meer. Maar niet meer dan 100gr per dag. Reageerd hier niet op en vind het erg lekker. Maar je kan altijd overleggen met de arts wat die er van vind? 😊 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct