Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gek om 2e kind wel meerdere voornamen te geven?

 • Auteur
  Berichten

 • Pyamadag
  Bijdrager
  #10128758

  Hoi,

  Ik vraag me af wat jullie hiervan vinden. Mijn oudste zoontje is nu 2,5 en heeft 1 voornaam. We vonden deze naam pas toen ik al 36 weken zwanger was, we kwamen er gewoon onderling niet uit.  We wisten toen ook niet of het een jongetje of een meisje was, dat speelde denk ik ook mee. Een tweede naam was toen niet echt aan de orde, ik was al blij dat we er 1 hadden.

  Ik ben nu opnieuw zwanger, dit keer van een meisje, en wonder boven wonder: we hebben nu al een naam! Maar ik zou het wel heel leuk vinden om haar ook een 2e voornaam te geven/ haar te vernoemen. Alleen heeft mijn oudste dus maar 1 voornaam en dan zou zij er 2 krijgen. Is dit nou super gek ofzo? Zou mijn zoon dit later stom vinden omdat hij maar 1 naam heeft en zijn zusje er 2? Twijfel twijfel. 


  ProudMamaJ
  Bijdrager
  #10128763 Quote

  Ik vind het helemaal niet gek. Vroeger bij mijn ouders thuis hebben de oudste twee ook geen tweede naam en de rest wel. (We waren met 6 kinderen) Hebben wij nooit raar gevonden.

  Onze dochter heeft nu wel twee namen, maar vind niet dat ik bij een eventuele tweede daarom ook twee namen moet. 


  MamSuzan
  Bijdrager
  #10128765 Quote

  Ik vind het ook niet raar, onze dochter heeft 2 namen en van onze tweede willen we maar 1 naam doen. Dus ik zou zeggen volg je gevoel.

  #10128772 Quote

  Ik heb lang getwijfeld 1 of 2 namen. Mijn man vond meerdere namen niet handig, wat je noemt je kind toch bij 1 naam. Paar vriendinnen gevraagd die meerdere namen hebben en zij gebruiken die namen achter hun voornaam ook niet. Dus eindconclusie 1 naam gegeven. En geloof mij, het is meer dan genoeg. Bij een 2e zou ik 1 naam doen, tenzij je 2 namen kan plakken en het 1 geheel wordt. Succes met het maken van een keus.

  #10128790 Quote

  Heel normaal, niks geks aan hoor! Mijn zus heeft meerdere namen en mijn broertje ook! Ik als middelste juist niet! Mijn moeder vond 1 naam het mooist bij mij! Helemaal prima toch 😊 mijn zoontje heb ik wel twee namen gegeven omdat ik dit mooier vond passen bij zijn naam! 


  Paddenstoel
  Bijdrager
  #10128797 Quote

  Ik zou er dan weer niet voor kiezen. 

  Mijn zus heeft ook twee namen en ik 1. Ik heb nooit als een probleem gezien, maar zou er zelf niet voor kiezen. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  StephW
  Bijdrager
  #10128880 Quote

  Niks is gek, als jullie het maar een goede keuze vinden! Trek je niks aan van meningen van anderen..


  MarBosch
  Bijdrager
  #10128883 Quote

  Wij doen dit ook bij de 2e in verband met vernoeming. M’n dochter heeft gewoon 1 naam. Ik vind het niet raar. M’n zus en ik hebben ook meerdere namen terwijl mijn 2 zusjes maar 1 naam hebben. 


  Cloewja
  Bijdrager
  #10128942 Quote

  Ik vind niet raar. 

  Mijn oudste heeft 1 naam. Van zijn vader mocht hij geen 2e naam omdat ik hem wou vernoemen naar mijn beste vriend die 5 jaar daarvoor overleden was. Mijn zoon is geboren op zijn geboortedag. Dus was voor mij heel speciaal geweest. Maar ja een jaloerse vent kon de band die wij hadden niet hebben.

  Nu bijna 36 week zwanger van een dochter en zij wordt vernoemd naar onze oma’s. Wel andere man trouwens. We hebben gekozen voor een combinatie van de namen. Als we mijn oma’s naam alleen zouden doen zou ze heel boos worden, ze vind haar naam zo verschrikkelijk haha

   

  Zou doen wat goed voelt voor jullie. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct