Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Gek Worden Van Gehuil

 • Auteur
  Berichten

 • Lelala
  Bijdrager
  #10486256

  Hoi:) 

  Onze eerste dochter was een huilbaby zonder oorzaak. Heel alert en huilde een half jaar sommige dagen wel  6 tot 10 uur aan 1 stuk zonder duidelijke lichamelijke oorzaak.  Die tijd heeft echt een hap uit mijn ziel genomen.. ook heeft het een intense druk gezet op onze relatie..verschrikkelijk.. echt complete wanhoop.

  Ik ben mede daardoor in een behoorlijke postnatale depressie belandt en het leek ons het beste om nooit voor een tweede te gaan.

  geschrokken maar toch ook wel weer blij kwamen we er afgelopen kerst achter dat ik toch meel weer zwanger ben geraakt.  we zijn een beetje onvoorzichtig geweest een keer..maar hoe groot is de kans op 2 huilertjes achter elkaar? Nihil toch!!

  Ik had ook gehoopt dat onze jongste dochter, inmiddels bijna 4 weken oud, een dromerige tevreden baby zou zijn. Maar helaas… ook deze huilt veel. gelukkig niet zoveel als de eerste maar nog steeds haalt ze de 3 uur per dag met gemak. Dit keer merk ik wel een duidelijke oorzaak en vermoedt reflux en krampjes… aanstaande woensdag gaan we naar een osteopaat maar voorlopig moeten we er nog mee dealen.ze spuugt hele plassen, kan vaak niet liggen en het enige dat werkt is dragen dragen dragen. Ze wil niet in de kinderwagen en ook niet in de maxi cosi. Ook snachts is het een uitdaging om haar niet te laten huilen. We slapen al 3 weken apart, af en aan op de bank met baby zodat haar zus niet wakker wordt.

  We zijn 4 weken onderweg en al helemaal gesloopt. Echt zo heftig! En we zijn natuurlijk beide weer bang voor nog  een keer een depressie, het maakt me angstig. We zijn nu overgestapt op voeding met Johannes broodpitmeel maar dit werkt niet. Na haar voedingen komen er hele plassen uit waardoor ze snel ook weer honger heeft. Wanhoop! 

  Het schelle baby gehuil komt zo vreselijk binnen bij ons beide dat er gelijk een muur van stress op gaat…. Van “oh niet weer” tot “hoe overleven we dit nog een keer” tot het gillen van wanhoop, wegduiken in een hoekje en kwaad worden op elkaar zonder een goede reden. Kortom het maakt echt heel veel indruk op ons en dit voelt zij waarschijnlijk ook. Heel naar want we hebben ook nog een peuter die aandacht verdient. Die combinatie is erg intensief.  Ook omdat ik bijna niet in staat ben haar gehuil langer dan 10 minuten aan te horen waardoor ik haar krampachtig In allerlei houdingen probeer te nemen om te zorgen dat het stopt. Ik merk echt dat ze last heeft!

  ik voel me gewoon best wanhopig als ik denk aan dat dit misschien ook wel een half jaar of langer kan duren.

  heeft er iemand ervaring met reflux klachten en de osteopaat? Wat gaat hij precies doen en hoeveel effect heeft dit? Heeft er iemand tips voor ons die we kunnen proberen niet alleen voor ons natuurlijk maar ook om het ons dochtertje wat makkelijker te maken. 
  alvast bedankt! 


  MammmaS
  Bijdrager
  #10486258 Quote

  Heftig! Ik kan het mij zo goed voorstellen.Mijn zusje heeft een vergelijkbaar verhaal, zoontje dubbele reflux en alleen maar huilen. Hij kreeg nexium voorgeschreven, dit hielp heel goed

  Regelmatig even een eigen momentje proberen te pakken, hulp (oppas) inschakelen.. en goed diep doorzuchten als je even gek word.. want anders hou je dit niet vol

  Sterkte!


  MamavanGijs
  Bijdrager
  #10486263 Quote

  Hoi,

  Gelukkig hebben wij geen probleem gehad met een huilbaby, maar wij hebben wel 8 dagen na de bevalling (mijn zoontje lag klem in mijn bekken) contact gehad met een osteopaat gespecialiseerd in baby’s.
  Het ziet er heel vreemd uit wat ze allemaal met je kind doen en het lijkt een beetje op verschillende bewegingen, waarbij je denkt helpt dit, wat doet dit?!
  Tijdens de behandeling mocht ik mijn zoon tussendoor troosten als hij overstuur was. Ook mocht ik alle vragen stellen of aangeven wanneer ik iets niet prettig vond.
  Onze osteopaat gaf aan dat we of 2 dagen een hele rustige baby zouden hebben of een baby die meer kon huilen, maar na die 2 dagen zouden we verbetering moeten merken en het klopte ook wat zij aangaf!

  Mijn zoon had ook een langere tijd een stier uurtje, waarbij hij alleen bij mij of mijn man wilde zijn. Een draagzak was voor ons een uitkomst. Ook heeft onze osteopaat aangegeven om minimaal 10 minuten met de kleine in dezelfde houding te houden en zelf rustig te blijven (hoe moeilijk dat ook is).

  Hopelijk heb je hier aan iets aan en heel veel sterkte!


  Mamamaart
  Bijdrager
  #10486265 Quote

  Wij hebben echt precies hetzelfde gehad, hele dagen huilen, omkleden op het kussen wilde ze niet dat was meteen schreeuwen, in bed liggen, en in de box was meteen schreeuwen uren uren uren lang!

  Onze dochter heeft 4x in het ziekenhuis gelegen omdat ze dcht golven deed spugen rn wij ons zelf en haar best regelmatig om moesten kleden. Wij hadden op een gegeven moment een bad handdoek in haar bed gelegd omdat ze zoveel spuugde.

  Wij zijn toen johannesbroodpitmeel gaan gebruiken en we kregen eeen compleet andere dochter.

  Wij zijn 2x bij de osteopaat geweest maar dat hielp niet bij onze dochter
  We zijn 7 april begonnen met johannesbroodpitmeel en we gebruiken het nog steeds want zonder spuugt ze nog steeds heel veel.


  Mamamaart
  Bijdrager
  #10486266 Quote

  Even ter aanvulling deed ik namelijk niet vraag hulp aan ouders, schoonouders, broers, zussen of vriendinnen. Ik wilde hun nooit opzadelen met hrt gehuil van onze dochter maar achteraf denk ik, had ik dat maar vaker gedaan. Dus doe het echt! Ook voor jezelf, je bent er zelf ook nog en dat is ook belangrijk!

  Sterkte


  Yima
  Bijdrager
  #10486268 Quote

  Ik heb een dochter van nu 16 maanden. De eerste 4 maanden huilde ze 6-9 uur per dag aaneengesloten. Die eerste maanden wilde ze ook nergens anders slapen dan op mij. Ook niet op pappa of oma ofzo. Ik had een zwaar herstel. De borstvoeding faalde. Ik heb in die tijd zoveel meegehuild. Ik weet hoe intensief het is en hoe verschrikkelijk het huilen van je kindje kan klinken. Ik ben nu zwanger van de tweede en hoop heel hard dat het deze keer beter gaat. Want mijn emmertje is ook al vol wat huilen betreft. 

  Wat hier speelde is reflux door een kma. En de vroeggeboorte speelde mee. De osteopaat hielp niets, sorry. En in die eerste maanden bleef iedereen maar herhalen hoe het zo hoorde te gaan. Babies huilen nou eenmaal veel. Krampjes enzo. Maar ze spuugde echt heel veel en had uitslag en diarree. Maarja bv poep is dun en hormonen enzo. En zo modderden we aan tot ze drie maanden oud was. Ik stopte met bv vanwege meer redenen. En toen kreeg ze ineens rode eczeemplakaten in haar gezicht en begon ze pas goed te krijsen. Ik kwam dus zelf op het spoor van een allergie. Via de kinderarts bevestigd en eenmaal op aangepaste voeding knapte ze op. Langzaam aan werd het huilen minder en ging ze steeds korte slaapjes in haar bedje doen. Wat een verademing! Tussendoor lag ze een paar minuutjes tevreden in de schommelstoel of box. Dat werd langzaam steeds beter tot we met 5 maanden een prettig ritme en een vrolijk meisje hadden. 

  Ik heb hier na 2 maanden helemaal losgelaten waar en hoe lang ze zou moeten slapen en hoe vaak en hoe veel ze zou mogen eten. Dat hielp wel iets. Ik gaf er volledig aan toe dat ik haar matras was. Ik bedoel dat is erg zwaar, veel dragen of stil op de bank zitten. Slapen is zo belangrijk bij een huilbaby. En tot ik wist wat er was, dan maar zo. En ze mocht zo vaak drinken als ze wil. Vaak kleine beetjes bleef beter binnen dan die grote hoeveelheden om de 3 uur. Zelfs na de aangepaste voeding spuugde ze nog veel. Tot een maand of 10 ofzo. Maar ze had er niet veel last meer van. Ik heb dus tot de vaste voeding meer werd echt veel vaker gevoed dan de stomme schema’s. En dat scheelde in huilen. 

  Verder afwisselen. Niet samen bij de huilende baby gaan zitten. Dan kan de ander even op adem komen namelijk. Mijn moeder heeft ook wel eens een uurtje rondjes gelopen omdat ik het echt niet meer aan kon horen. 

  Heel stom, maar ik heb ook wel eens wat uurtjes oordopjes in gehad. Je hoort het nog steeds, maar gedempt. En dat scheelt. Ook ijsberen voor de tv, zodat ik iets had om op te concenteren tijdens het huilen. 

  Hier hielp geen enkel thuiszorg middeltje of trucje. Het was vooral slapen wanneer het lukt, eten wanneer ze wil, en dragen of op mij laten slapen. Veel bij mamma zijn. Tot de KMA diagnose en aangepaste voeding.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10486284 Quote

  Wat bij de een helpt, hoeft bij de ander natuurlijk niet te helpen. Maar een bezoek aan de osteopaat kan natuurlijk geen kwaad. Baat het niet, dan schaadt het niet…

  Mijn zoontje huilde ook heel heftig, uren en uren en de frustratie die je beschrijft, kan ik nu nog voelen.

  Bij ons hielp de osteopaat wel degelijk. En daarbij ook het goed indikken van de voeding. Echt goed indikken (doe je dat?) wat anders helpt het niet. Heb je wel een drie standenspeen nodig, bv 123 van Difrax. Want de voeding dikt na in de fles.
  En ik ben bij een psycholoog geweest om om te leren gaan met het gehuil, de schuldgevoelens en het niet steeds weer herbeleven van al het verdriet wat ik ervan had.

  Hopelijk heb je hier iets aan. Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie hier samen goed uit komen.


  Lydia
  Bijdrager
  #10486326 Quote

  Heftig, dit boek is echt top en kan je waarschijnlijk helpen:

  https://www.bol.com/nl/nl/f/baby-reflux/36468898/


  Cinn
  Bijdrager
  #10486373 Quote

  Hoihoi,

  Wat hier de gouden tip bleek was 1 tabletje schussler celzout nr 9 natrium phosphoricum toevoegen aan ieder flesje. Ze spuugt af en toe n klein beetje na de fles maar geen sloten… én kan weer heerlijk liggen!
  Voor meer info hierover zou je een homeopaat kunnen benaderen.. artsen en cb weten niets over dit soort middelen. Maar misschien moet jij er ook niets van hebben.. iig een goed bedoelde tip van mij 😉

  Sterkte!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen