Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Geregistreerd partnerschap

 • Auteur
  Berichten

 • tisaraudjanelle
  Bijdrager
  #10342723

  Hoi lieve mama’s to be, 

  Korte vraag. Voordat ik zwanger werd hadden mijn partner en ik trouwplannen. Na 5 lange jaren geprobeerd zwanger te worden is het ons eindelijk (spontaan) gelukt. Wij zijn dus tot over onze oren gelukkig en we voelen ons rijk gezegend. Zijn er hier stellen die tijdens de zwangerschap geregistreerd partnerschap zijn aangegaan? 

  Zoja, wat is jullie ervaring daarin? 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10342729 Quote

  Ja wij, gewoon om alles goed geregeld te hebben. Is maar net hoe groot je het zelf maakt verder. Nu met corona wilden we niet teveel doen.


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10342730 Quote

  En gefeliciteerd met de zwangerschap natuurlijk! 

  #10342731 Quote

  Wij vorig jaar ook om alles goed te regelen voor de baby. Alleen etentje gegeven voor familie en vrienden. Trouwen vonden wij te ‘officieel’ en hadden wij het gevoel dat er echt een feest gegeven moest worden. 

  gefeliciteerd!!


  Daniek
  Bijdrager
  #10342734 Quote

  Wij gaan dat volgende week doen en ik ben 3 september uitgerekend. Wij doen dit klein en om alles goed geregeld te hebben. We hopen in de toekomst nog echt te trouwen met alles erop en eraan. We gaan volgende week wel lekker lunchen met onze ouders en daarna nog weekend weg met z’n 2tjes om het toch een beetje te vieren;)

  #10342742 Quote

  Je kunt ook gewoon trouwen. Op papier is dat hetzelfde als geregistreerd partnerschap (kost ook evenveel). Als jullie van plan zijn om te trouwen is dat veel leuker toch? Kun je later altijd een groot feest geven en hoef je het niet om te zetten in een huwelijk oid 

  Ik ben zelf getrouwd met 33 weken. Je kunt in iedere gemeente trouwen, wij zijn op een heel mooi landgoed getrouwd met een kleine ceremonie en een paar goede vrienden (grote bruiloft is niet aan ons besteed). 

  Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gratis trouwen in je eigen gemeente. Bij ons was er een wachtlijst van 9 maanden, dus toen we toch moesten betalen, hebben we er gelijk maar wat van gemaakt.

  Mooie herinneringen aan een prachtige dag 🙂 Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Littlewishes
  Bijdrager
  #10342751 Quote

  wij hebben een geregistreerd partnerschap, zodat alles gewoon goed geregeld was. We wilde er geen groot feest van maken. Gewoon op maandagochtend gedaan met enkel de getuigen erbij en daarna gebak bij ons thuis. 


  Amoebe
  Bijdrager
  #10342756 Quote

  Wij ook om alles goed geregeld te hebben. Gewoon op maandag ochtend. Verder niks. De meeste mensen weten het niet.

  We willen het ooit omzetten in een huwelijk en dan geven we een groot feest. 


  Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10342760 Quote

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk na zoveel jaar spontaan!

  Ook wij zijn een geregistreerd partnerschap aan gegaan (bedoeling was aan het eind van zwangerschap, maar baby was er ineens al eerder, dus die was er bij haha!) Alleen getuigen waren er bij, verder niets bijzonders. Klein kadootje voor mijn vriend geknutseld met foto’s van de baby.

  Wij hebben het ook gedaan met het idee dat alles dan vast staat en geregeld is. Trouwen willen we graag doen, maar wel met wat spaargeld voor een leuk feest! Dus dat komt later, dan zetten we het om naar trouwen 🙂

   

  Ik wens je een mooie toekomst!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct