Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

geregistreerd partnerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Kimmie
  Bijdrager
  #5735052

  hallo,

  ik ben nu 13 weken zwanger. 18 oktober hebben we een afspraak bij het gemeente huis om een geregistreerd partnerschap te tekenen.

  nu is mijn vraag. moet er nog iets anders geregeld worden voor erkenning of iets dergelijks?

  ook willen we het graag niet zomaar voorbij laten gaan voor de familie. heeft er iemand tips? wat niet te duur is. we zijn dan met ze 10e.

  ik ben benieuwd naar jullie tips en ideeën en of jullie weten hoe het werkt met de vader herkennen met geregistreerd partnerschap.


  AnnetteJA
  Bijdrager
  #5735064 Quote

  Bij een geregistreerd partnerschap moet de vader het kind wel erkennen, dat kan bij het gemeentehuis en jij moet daarvoor toestemming geven (schriftelijk of meegaan). Erkennen kan al tijdens de zwangerschap (erkennen van ongeboren vrucht heet dat). Er hoeft hij geregistreerd partnerschap niet nog een verzoek ingediend worden voor het gezag, die heeft de vader dan automatisch.


  Nikki7608
  Bijdrager
  #5735088 Quote

  geregistreerd partnerschap staat gelijk aan het huwelijk dus de vader hoeft de vrucht niet te erkennen. Hij wordt automatisch gezien als de vader! 


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5735096 Quote

  Erkennen is inmiddels inderdaad niet meer nodig bij een geregistreerd partnerschap.


  misschien samen uit koffie-met-gebak drinken?

  Ik trouwde op een maandagochtend en we hebben met een aantal belangrijke aanwezigen geluncht. Verder niets. Ik vond het een heel fijne dag!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct