Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gerookte Zalm Verwarmen

 • Auteur
  Berichten
 • #10550778

  Hoi mama’s,

  Misschien een wat domme vraag, maar ik probeer tijdens mijn zwangerschap ontzettend voorzichtig te zijn, dus ik stel ‘m jullie toch.

  Eten/aten jullie tijdens je zwangerschap wel eens gerookte zalm? Verhit dan wel natuurlijk. En hoe maken jullie dit klaar?
  Ik wil graag pasta met gerookte zalm maken, maar ik vind het moeilijk in te schatten wanneer de zalm dan genoeg verhit is geweest.

  Even kort hoe het recept eruit ziet: ik fruit uien aan in flink wat olie en doe daar geperste knoflook en dille bij. Als de pasta gekookt is, gaat die daar doorheen. In een apart pannetje maak ik met kookroom een vis-dillesaus en die gaat later over de pasta heen. Normaal gesproken gaat daar dus rauwe gerookte zalm over in stukjes gesneden. Nu wil ik die stukjes dus mee verhitten, in de pan met de pasta. Hoe lang zou dit moeten, denken jullie? Of zou ik dit nu gewoon echt niet moeten eten?

  Sorry voor deze wat stomme vraag, maar vanwege mijn onzekerheid stel ik ‘m toch.

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  #10550788 Quote

  Goed dat je voorzichtig bent! Als de zalm goed verhit is geweest (dus niet meer roze, meer wit) dan kan je het gewoon eten. Wij roken wel eens zelf zalm, dan eet ik het wel gewoon. Schijnt vooral het risico op bacteriën te zijn die er mogelijk bij kunnen komen bij het proces van vacuümeren.


  WonderAn
  Bijdrager
  #10550791 Quote

  Geen stomme vraag hoor, logisch dat je extra voorzichtig bent.Als je zalm goed verhit – lees; volledig ‘wittig’ aan de binnenkant. Hij mag niet meer oranje/de zalmkleur hebben. – dan kun je het gewoon eten!
  Het is alleen maar heel gezond om 1 á 2 keer zalm te eten in de week tijdens je zwangerschap 😊.
  Je zou de zalm bij de uien erbij kunnen doen en het zo er bij bakken (het is dun en zo klaar). Of in een aparte pan aanbraden, net wat je zelf fijn vindt.

  #10550795 Quote

  Dank voor jullie reacties.
  Zalmmoten eten we regelmatig, goed doorbakken. Maar gewoon een pakje gerookte zalm heb ik dus nog niet geprobeerd. Zal lang verhitten nodig zijn, aangezien het eigenlijk al dun is gesneden?


  Milu
  Bijdrager
  #10550796 Quote

  Toevallig van de week nog gegeten. Heb toen de gerookte zalm door de saus gedaan en zo mee verwarmd. Volgens mij is het al best wel snel gaar. Maar heb t toen wel even een tijdje mee verwarmd in elk geval


  Yima
  Bijdrager
  #10550801 Quote

  Je hebt bij de AH warmgerookte zalm, en die verhit je in de magnetron. Dat heb in wel een paar keer gegeten. Geen idee of je gerookte zalm kan meekoken, of dat lekker is. Veilig zal het dan wel zijn. Maar of het lekker is, gewoon proberen toch?

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Eilandmeisje
  Bijdrager
  #10550825 Quote

  Haal een stukje warm gerookte zalm bij de visboer.. ik werk in de vis en ben zelf ook zwanger.. warm gerookte zalm is in de rookton al boven een goede temperatuur gerookt en die kan je goed door de saus heen doen.. zou het persoonlijk niet bij de Albert Heijn halen

  #10550826 Quote

  Ik heb zelf ook een recept met gerookte zalm die ik mee verwarm in de saus. Ik had toen ergens gelezen dat 5 minuten voldoende was, dat heb ik toen aangehouden en was erg lekker!


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10550878 Quote

  Je kan het ook even meebakken als je de ui en knoflook fruit.. het zijn maar dunne stukjes dus het is zo gaar 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct