Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Gestopt Met De Pil 9

 • Auteur
  Berichten
 • #10508308

  Hallo,

  Ik ben vanaf 30 oktober gestopt met de pil en 2 november begon mijn ontrekkingsbloeding tot en met 6 november. Ben gelijk daarna begonnen met ovulatie testen en ik had 16 november een positieve test. Nu heb ik sindsdien bijna dagelijks last van licht bloedverlies (roze afscheiding na het afvegen. ) kan dit zijn door hormonen?  Ik moet eigenlijk morgen ongesteld worden maar nu heb ik sinds afgelopen zaterdag wat meer bloedverlies maar echt nog te licht voor een menstruatie. Vanaf wanneer mag ik mijn nieuwe cyclus tellen?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10508311 Quote

  Klinkt inderdaad als hormonaal. Ik heb ook lange tijd gehad dat ik altijd vlak na mijn ovulatie tot aan mijn menstruatir bloed verloor (soms best veel), totdat ik dan écht menstrueerde. Dit had een hormonale oorzaak, andere situatie dan bij jou, maar dus wel hormonaal. Waarschijnlijk gaat het bij jou vanzelf over, aangezien je net gestopt bent met de pil en je lichaam weer in balans moet komen. Als het erger wordt of na een paar maanden niet stopt, kan je een bezoekje aan de huisarts maken. Succes en hopelijk is het snel raak! 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10508312 Quote

  O ja, je nieuwe cyclus start op de eerste dag van je ‘echte’ menstruatie. Dus het bloedverlies wat je nu hebt, telt niet mee. Je gaat waarschijnlijk het verschil wel goed herkennen. 

  #10508372 Quote

  Hoi mama van Yara,

  Bedankt voor je reactie 🙂 mijn menstruatie is toevallig net echt begonnen haha dus als het goed is moet ik dan beginnen met tellen van mijn nieuwe cyclus vanaf morgen?  Dan heb ik nu mijn 1e cyclus van 28 dagen gehad. 

  Wij hebben zelf nog geen kinderen dus ik vind dit wel echt heel erg spannend allemaal😊

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen