Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gestopt Met De Pil En In De War

 • Auteur
  Berichten

 • Mandyyyyy
  Bijdrager
  #10038274

  Hoi allemaal,

  Mijn vriend en ik willen graag een kindje. Ik ben sinds 1 oktober gestopt met de pil en zou afgelopen donderdag ongesteld hebben moeten worden. Ik heb gelezen dat het lang kan duren voordat je lichaam weer haar oude cyclus oppakt, maar heb toch even een vraagje:

  Met de pil had ik een zeer regelmatige cyclus. Afgelopen maand had ik last van pijnlijke tepels, was ik erg moe en af en toe misselijk. Ik wil mezelf absoluut geen valse hoop geven maar het schiet dan toch even door je hoofd heen dat je zwanger zou kunnen zijn. Afgelopen donderdag had ik ongesteld moeten worden en dit begon dan ook (zoals gewoonlijk) met wat bruine afscheiding. Normaliter zet mijn menstruatie op de vrijdag altijd goed door maar dit is nog niet het geval. Ik heb nog steeds af en toe wat bruine afscheiding maar een bloeding blijft uit. Voor de zekerheid een test gedaan maar die was ook negatief.

  Hoe moet ik nu verder? Loopt mijn cyclus nu nog door of is dit toch een soort menstruatie?

  Wellicht hebben jullie tips!

  Groetjes,

  Mandy


  claudia claudia
  Bijdrager
  #10038281 Quote

  Hoi Mandy. Met de pil is het logisch dat je regelmatig een ontrekkingsbloeding hebt. Je hebt geen echte menstruatie zoals zonder de pil. Een menstruatie volgt 14 dagen na een eisprong. Misschien heeft jou lichaam even moeten wennen om zelf weer een natuurlijke cyclus te starten waardoor je eisprong wat later kwam. Je kan ook allerlei klachten krijgen door het ontpillen. Had ik ook. Wil niet zeggen dat je niet zwanger bent maar waarschijnlijk word je nu wat later ongesteld. Daarna kan je cyclus weer mooi geregeld worden. Dan zal je alle symptomen sneller herkennen. Succes


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10038282 Quote

  Je hebt geen echte menstruatie met de pil, je lichaam moet gewoon even wennen zo zonder de hormonen. Geef het echt even een paar maanden de tijd en probeer er niet teveel mee bezig te zijn, eerst maar is zorgen dat je een regelmatige cyclus krijgt en deze ook leert kennen en daarna kan je ongeveer berekenen wanneer je eisprong is en moet “klussen” 😉 


  B V
  Bijdrager
  #10038293 Quote

  Ik zit inmiddels in ronde 5 en elke keer wist ik zeker dat het deze keer gelukt was…ik wist zeker dat ik zwanger was….NOT!! 

  Probeer er echt nog niet te veel op te hopen want je lichaam moet echt ontpillen! 


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10038331 Quote

  Hoi,

  Ontpillen is niet “nodig”. Sommige vrouwen (zoals ik) hebben na jaren pilgebruik, na het stoppen meteen een regelmatige cyclus met eisprong. Ik had bij de huisarts geïnformeerd hoeveel maanden ik “pilvrij” moest zijn alvorens het verstandig/gezond zou zijn om zwanger te raken. Zij gaf aan dat zodra je een eisprong hebt, je lichaam aangeeft dat het goed zit. En dat kan dus meteen zijn.

  Ik zou nog een test doen. Het kan beginnende menstruatie zijn maar ook innestelingsbloeding. 

  Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct