Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gestopt met de pil, na bijna 5/6 maanden nog niks..

 • Auteur
  Berichten

 • Tasja
  Bijdrager
  #10127494

  hoi allemaal!

   

  Ik heb samen met mijn vriend eind mei/begin juni besloten te stoppen met de pil. Was meteen regelmatig met de menstruatie. Soms 1/2 dagen eerder maar toch vrij regelmatig. 

   

  We zijn nu dus bijna 5/6 maanden bezig en het is nog niet raak. Nu weet ik dat dat lang kan duren, maar hoe lang duurde het bij jullie? Het kan me niet snel genoeg gaan en bij veel mensen is het na 1/2 maanden al raak, bij ons helaas niet. 

   

  Hoe zat dat bij jullie, is er iets waar ik op moet letten? 


  Dyronne
  Bijdrager
  #10127498 Quote

  Hoiii

  Bij ons duurde het 9 maanden.

  Normaal regel je je menstruatie met de pil, nu moet je lichaam het zelf regelen. Dat is even wennen,ookal ben je nog steeds optijd.  Mijn tip..hoe lastig het ook is.. probeer er niet te veel mee bezig te zijn.  En blijf lekker doen wat je altijd al deed.  Succes!!!!


  JomieJW
  Bijdrager
  #10127511 Quote

  Hoi Hoi,

  Ik snap dat je heel graag wilt dat het raak is. Helaas moet je lichaam het inderdaad nu zelf doen, en er zijn ontzettend veel factoren die meespelen met zwanger worden. Je moet op het juiste moment seks hebben, dan moet de bevruchting ook maar net goed gaan én het eitje moet bij jou blijven hangen. Eigenlijk allemaal dingen die je niet kunt afdwingen, en het dus belangrijk is dat je er voor jezelf niet te veel druk in ervaart. 

  Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan en dat snappen we allemaal. Een vriendin van me is deze maand al een jaar bezig en daar is het ook nog niet raak. En dat is ook nog gewoon gemiddeld! Het belangrijkste is denk ik dat je veel plezier ervaart in het oefenen met je man en weten dat je lichaam dit zelf moet regelen. 😉 Komt vast sneller goed dan je denkt!


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10127556 Quote

  Het heeft bij ons 2.5 jaar geduurt. Met 1.5 jaar wat onderzoeken gehad en op het eerste zicht geen indicatie dat er iets niet goed was. Uiteindelijk ook zonder ‘hulp’ zwanger geworden. Zoals al gezegd, er zijn zoveel dingen die net goed moeten gaan, waar je allemaal geen invloed op hebt. Als je een jaar bezig bent kun je een doorverwijzing krijgen voor vruchtbaarheidsonderzoek, maar misschien kun je eerder vragen of er een semen onderzoek gedaan kan worden. Dat is het minst vervelende onderzoek, en dan weet je of je vriend goed vruchtbaar is. Het is in ieder geval positief dat jij een redelijk regelmatige periode hebt.


  Zwemmer
  Bijdrager
  #10127608 Quote

  Ik ben nu 9 maanden bezig en nog niets..


  Tasja
  Bijdrager
  #10130577 Quote

  Hee Sonia,

   

  en dit werkt? Is niet schadelijk etc? 

  Hoe groot is de kans hiermee dat ik sneller zwanger word dan zonder dit?

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Hoebie
  Bijdrager
  #10130997 Quote

  Ik zie die Sonia wel op meerdere plekken reageren met haar verkoop praatje. Waarschijnlijk ook altijd als een andere gebruiker aangezien ze op dit account maar 1 reactie heeft…

  Je kunt van Davitamon ook gewoon mama (of mama compleet) gebruiken, dit is foliumzuur en andere belangrijke vitaminen voor een zwangerschap en ontwikkeling van een kindje. Deze zijn een heel stuk goedkoper. Mijn huisarts heeft mij d

  Ze waren laatst nog bij de AH in de reclame 1 + 1 gratis. (Ook vaker bij Kruidvat)

  Mijn huisarts heeft mij op het hart gedrukt dat het ondersteuning is voor de zwangerschap en de ontwikkeling. Het heeft geen invloed op of en hoe snel de bevruchting plaatsvind.

   

   


  Tasja
  Bijdrager
  #10157498 Quote

  Nou; goed nieuws!

  ben er afgelopen weekend achter gekomen dat ik zwanger ben! Joepie!!!

   

  is nog heel pril (5 weken precies vandaag) maar ben dol gelukkig. Alleen het besef is er nog niet echt.. maar dat zal wel komen op het moment dat de eerste echo komt. Enige wat is is dat ik af en toe kramp heb en moet nu al veel naar het toilet. Voor de rest nergens last van, duimen dat dat zo blijft!!


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10157618 Quote

  Gemiddelde ligt tussen de 6 en 8 maanden. Dus als er mensen binnen 1 maand zwanger zijn, staat daar ook iemand voor die helaas er bijna 2 jaar over doet. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct