Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gestopt met pil (5+ maand), niet ongesteld, wel evoluatietesten?

 • Auteur
  Berichten

 • Sengi
  Bijdrager
  #10098128

  Hoi allemaal,

  Afgelopen maart ben ik gestopt met de pil, ik ben toen na 39 dagen in april ongesteld geworden en sindsdien niet meer. 

  Nu is het zo dat ik geen idee heb wat mijn cyclus is. Naast dat ik dus niet ongesteld wordt heb ik ook geen andere symptomen waar ik iets aan zou kunnen merken. 

  Om toch ergens achter te komen ben ik uiteraard op internet wat gaan zoeken wat je zoal kun proberen. Ik ben afgelopen weekend begonnen met temperaturen, iedere ochtend voordat ik opsta. Hier nog maar net mee begonnen dus daar kan je nog niks over zeggen. Maar ik heb ook het een en ander gelezen over ovulatietesten, maar heeft het zin om hier iets mee te doen als je geen idee hebt wat je cyclus is?

  Ik heb geprobeerd te bellen met clearblue om advies te vragen maar die waren gesloten(?). En ook mijn huisarts is met vakantie. Vandaar hier een berichtje om eens tips aan jullie te vragen. Hebben ovulatietesten zin? Zijn er nog andere tips of trucs om achter mijn cyclus te komen? Of moet ik gewoon nog even geduld hebben en wachten tot ik weer ongesteld wordt? Ik heb gelezen dat dit weleens tussen de 6-12 maanden kan duren.

  Ik hoop dat jullie me wat kunnen adviseren, alvast bedankt!

  Groet, Inge


  Sengi
  Bijdrager
  #10098130 Quote

  Ik zie dat mijn telefoon een eigen leven is gaan leiden, moet natuurlijk ovulatie zijn 🙂

  #10098140 Quote

  Hè Inge, 

   

  Ik ben in december gestopt met de pil en ben tot nu toe nog steeds niet ongesteld geworden (7 maanden). In overleg met de huisarts een doorverwijzing naar de gynaecoloog gekregen. Afgelopen maandag had ik een inwendige echo waaruit bleek dat ik het PCOS syndroom heb. Dit houdt in dat ik geen eisprong heb, waardoor dus niet ongesteld of zwanger wordt. 

  Nu ben ik gestart met medicatie om mijn cyclus op gang te krijgen en zo hopelijk zwanger te mogen raken. 

   

  Mik wil niet zeggen dat jij dit hebt, maar hou er wel rekening mee. Ik had geen van de symptomen (over beharing / acne etc)

   

  succes!!

  #10098178 Quote

  Hoi Inge, 

   

  ik was vorig jaar februari gestopt met de pil, heb toen 1 menstruatie gehad in maart en erna helemaal niet meer. 

  In augustus (7maanden na stoppen) was ik toch zwanger en heb nu gezond zoontje. 

  Naar de huisarts gaan kan nooit kwaad. Ze kunnen je ook geruststellen! Ik kwam er door te temperaturen achter dat ik wel ovuleerde. 

  Hoop dat je hetzelfde hebt als ik! 

  Groetjes, Willemijn 


  Rosaatje
  Bijdrager
  #10098243 Quote

  Nadat ik gestopt was met de pil was ik daarna 9 maanden niet ongesteld, daarna kwam mijn cyclus spontaan weer op gang maar bleef wel onregelmatig. Ik heb toen ovulatietesten van Sensitest gebruikt ( werken goed en niet zo duur) en kwam er zo achter wanneer mijn eisprong was. Inmiddels ook een gezonde zoon rijker.

  Het is een kwestie van geduld denk ik.. En ander de huisarts even bellen als hij terug is van vakantie.

   

  Succes ermee!


  Sengi
  Bijdrager
  #10098292 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!

  Ik denk dat ik inderdaad nog even geduld heb als ik dit zo lees. Op dit moment ga ik door met temperaturen en bel ik de huisarts over 2 weken even voor advies.

  Ik heb pcos even gegoogled, ik ben natuurlijk wel een keer ongesteld geweest na maart.. Ik houd dit in mijn achterhoofd en wacht even af wat de huisarts zegt.  

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Beebiidiva
  Bijdrager
  #10099300 Quote

  Hallo .

  Ik ben in december gestopt en het duurde 7 maanden voordat ik ongesteld werd het is wel elke maand spannend of je zwanger bent of niet dus even afwachten .

  Ben wel bij 6 maanden naar me huisarts geweest en toen door gestuurd naar de gynaecoloog en alles zag er gelukkig goed uit 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct