Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gestopt Met Pil Eind Februari Wie Nog Meer

 • Auteur
  Berichten

 • Lttleloesje
  Bijdrager
  #5721261

  Hallo,

  Wij hebben eind februari besloten niet meer verder te gaan met de pil en toxh proberen zwanger te worden van een 2de.

  Heel fijn aangezien mijn vriend eerst maar 1 kind wilde en nu ineens een tweede dus gelijk gestopt.

  Nu probeer ik het geheim te houden en is zo moeilijk haha .

  Hoop hier met nog meer te kunnen kletsen over alles zodat ik toch ergens mijn verhaal kwijt kan 🙂

   

  #5721503 Quote

  Hoi Loesje, ik snap je helemaal! ben nu ruim een half jaar gestopt en in het begin had ik ook zin om het aan iedereen te vertellen haha, maar niet gedaan natuurlijk. Alleen aan een goede vriendin die zelf ook bezig is.

  #5721531 Quote

  Heel herkenbaar, zelf ben ik ook gestopt met de pil, twee weken geleden ongeveer. We zijn nog niet bewust bezig met het zwanger worden, maar het zal niet lang meer duren. Ik heb het mijn moeder en overige gezinsleden wel verteld, maar onder het mom van “ik wil mijn lichaam zonder pil ervaren”.

  Als we er “echt” voor gaan dan houd ik het denk ik wel stil. Helaas ben ik een open boek en wordt het heeel moeilijk, ben ik bang.

   


  Ingie8
  Bijdrager
  #5723196 Quote

  Hier ook net gestopt met anticonceptie, had een mirena de afgelopen 8 jaar.  Nog niet erg actief bezig eerst maar eens normale menstruatie afwachten. Was dat bij jullie snel genormaliseerd?

  Wil hier in mijn directe omgeving niet heel open over zijn, liever rustig aan samen proberen. Wel moeilijk om het niet te delen met vriendinnen ed, dus fijn om hier aansluiting te kunnen vinden! Ben erg nieuwsgierig hoe de komende periode bij jullie gaat verlopen.

  Groetjes

  #5723629 Quote

  Ik ben aan het wachten op mijn eerste normale periode, maar ik ben inmiddels 31 dagen onderweg. Ik heb wel zeurderig gevoel in de onderbuik en soms voelt het als halfbakken krampen. Zo nu en dan ook in mijn flanken. Ik vermoed dat dit temaken heeft met mijn eerste normale ongesteldheidsperiode, maar ik zie nog niks verder.

  Hoe gaat het bij jou/jullie?

   

  Groetjes!


  CB89
  Bijdrager
  #5727744 Quote

  Hoi allemaal,

  Ik ben ook eind februari gestopt met de pil, nu wachten tot de cyclus weer op gang komt (ik ben erg vroeg met pil begonnen omdat ik vroeger heel mager was en dus geen regelmatige cyclus had).

  Wij gaan voor onze eerste en ik vind het heel spannend allemaal.

  Het niet kunnen delen met vriendinnen/ familie is ook voor mij herkenbaar dus het is leuk hier met elkaar te delen.

   

  groetjes!

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #5728967 Quote

  Ik heb inmiddels mijn eerste menstruatie gehad. Een cyclus van 46 dagen. Nu de volgende afwachten. Ik heb opzicht wel last van mijn hormonen. Voel me vrij emotioneel op dit moment. Gelukkig weet ik dat dit te maken heeft met het ontpillen.


  MarisJB
  Bijdrager
  #5729943 Quote

  Hoi allemaal,

  Wat fijn om inderdaad dingen met anderen te kunnen delen! Ik ben 19 maart gestopt met de pil, na deze ruim 9 jaar geslikt te hebben. Mijn vriend en ik willen voor ons eerste kindje gaan.

  Ik wil het absoluut nog niet met anderen delen, omdat ik weet dat het soms ook heel erg lang kan duren en ik geen vragen of blikken van anderen wil krijgen. We hebben besloten gewoon maar te beginnen en niet per se de eerste normale menstruatie af te wachten. Helaas is het heel makkelijk om jezelf helemaal gek te maken terwijl je wacht op de die eerste menstruatie (of liever nog: het uitblijven hiervan).

  Voor het beginnen met de pil was ik redelijk regelmatig in mijn cyclus en had ik volgens mij een cyclus van rond de 28-30 dagen.

  Ik ben benieuwd hoe alles gaat lopen: zowel bij jullie als bij ons!

  #5729973 Quote

  Hallo allemaal,

  Ik ben 24 maart met de pil gestopt en heb op 29 maart mijn onttrekkingsbloeding gehad. Nu afwachten op mijn eerste menstruatie. Ik ben gestopt omdat ik graag mijn lichaam wil ervaren zonder alle hormonen en zowel mijn vriend en ik hebben een kinderwens. Omdat mijn vriend nog in zijn 2e tijdelijke contract zit leek het ons beter om nog even te wachten. Het idee was dus om nu al te ontpillen en over een aantal maanden te gaan proberen. Mijn verstand zegt dat het beter is te wachten om zo’n optimaal mogelijke omstandigheden te hebben. Maar mijn gevoel schreeuwt dat ik wil proberen.. en we hebben de afgelopen paar keer dan ook zonder condoom ‘geklust’. Nu is de kans dat ik al een eisprong gehad heb zo kort na het stoppen met de pil natuurlijk hèèl klein. Maar toch spannend!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct