Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gestopt met pil, geen menstruatie

 • Auteur
  Berichten

 • Elina
  Bijdrager
  #10287723

  Hallo allemaal,

  Ik ben begin oktober gestopt met de pil. Heb toen naar een paar dagen een normale onttrekkingsbloeding gehad en sindsdien niets meer. Dus ik zit nu op dag 112.

  Ik ben vorige week bij de huisarts geweest hiervoor. Deze gaf aan dat dit vaker voorkomt en dat ik echt moet afwachten tot het vanzelf op gang komt. Een kuurtje primoluut wekt alleen een ontrekkingsbloeding op en zou verder niet veel zin hebben voor het opwekken van de normale cyclus.

  Zijn er andere vrouwen met deze ervaring? Wanneer kwam het bij jullie op gang? Hebben jullie medicatie gehad dat hielp?

   

   


  Elina
  Bijdrager
  #10287726 Quote

  En heb uiteraard af en toe een testje gedaan, maar die zijn negatief 🙂


  Dreamer
  Bijdrager
  #10287736 Quote

  @Gebruiker10196294  Bij mij kwam het wel op gang maar soms ook erg lange cyclussen. Ze zeggen altijd het eerste half jaar kan het zo zijn of dat het lang duurt of zeer onregelmatig. Deed indd ook om de week een test voor de zekerheid. Sterkte ermee!


  AnnemsD
  Bijdrager
  #10287859 Quote

  Ik was in augustus gestopt en werd niet ongesteld, bleek in november al 6 weken zwanger te zijn. Voor de tweede zwangerschap heeft het vier maanden geduurd voor ik ongesteld werd, daarna heel onregelmatige cyclussen van soms zelfs 7 weken. De HA zei het een jaar aan te kijken, voor hij actie ondernam.

  Volg je gevoel, als het niet klopt, kun je altijd een verloskundige of gynaecoloog raadplegen. Elke vrouw is anders. Heel veel sterkte! 


  Elina
  Bijdrager
  #10288374 Quote

  Dank voor jullie reacties, stelt me weer een beetje gerust.


  Loike
  Bijdrager
  #10291427 Quote

  Ik ben ook begin oktober gestopt met de pil. Mijn menstruatie kwam na exact 100 dagen weer op gang. Ik weet hoe moeilijk en frustrerend het kan zijn. Als ik overal wat lees is dat kennelijk normaal. Zie het maar zo, het kan nooit heel lang meer duren voordat het weer echt op gang komt 😉

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10291428 Quote

  Ik heb wel eens 4 maanden moeten wachten. Na 1,5 jaar had ik een regelmatige cyclus 


  Travelmom
  Bijdrager
  #10291605 Quote

  Yup, herkenbaar. Bij mij duurde het bijna 9 maanden voor ik ongesteld werd. Daarna gelukkig een normale cyclus. Ik was wel zo’n 18 jaar aan de pil geweest en ook al iets ouder. Mijn lichaam had geen flauw benul wat het moest gaan doen 🙈 Het is niet raar dat je lichaam even moet acclimatiseren, dus zou me zeker niet te druk maken. Meestal komt het binnen een paar maanden op gang en soms zijn vrouwen bij die 1e eisprong gelijk zwanger. Ik hoop dat het snel op gang komt bij je 😊


  Elina
  Bijdrager
  #10291626 Quote

  Inmiddels is het gekomen op dag 123!! Afgelopen vrijdag ongesteld geworden, dus nu hopen dat ik gelijk weer normale cyclussen krijg

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct