Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gestopt met pil, klachten na ovulatie, testen negatief

 • Auteur
  Berichten

 • Paardenfan
  Bijdrager
  #10375535

  Op 15 september gestopt met de pil en netjes een paar dagen later mijn laatste bloeding gekregen.

  Een week later heb ik mijn eisprong herkent aan de witte afscheiding. En direct hierna had ik een week lang last van ochtendmisselijkheid. Rond een eventuele innestelingsbloeding heb ik krampen gehad bij de baarmoeder en een roze druppel bij het afvegen. 

  Op NOD getest en 1,5 week later nog een keer, maar testen blijven negatief.

  Ook af en toe nog wat rare klachten als kramp bij de baarmoeder, buikpijn, rugpijn gevoelige borsten en stemmingswisselingen.

  Nu weet ik dat na het stoppen met de pil de 1e ongesteldheid wat langer kan duren, maar ondertussen zit ik al op dag 64, testen blijven negatief maar de klachten blijven en daar komt ook geen ongesteldheid uit. Kan het zijn dat mijn HCG waarde laag is ?

  #10375548 Quote

  Dit is gewoon ontpillen vrees ik…


  Lewis
  Bijdrager
  #10375581 Quote

  Het kan maaaaanden duren voor je ongesteld wordt. Stoppen met de pil geeft hormoonschommelingen. De klachten die je noemt passen bij schommelende hormonen, of dat nou ovulatie, ontpillen, menstruatie of zwanger is… Kan allemaal. Zelf voelde ik op de pil nooit wat. Nu voel ik rond mijn ovulatie zere borsten en een dag of 5 voorafgaand aan menstruatie ook zere borsten, krampen, wat misselijkheid, soms hoofdpijn, koud, stemmingswisselingen etc. Dat past ook gewoon bij ongesteld worden. Toen ik zwanger was voelde ik me 3 x niet anders en kwamen de echte klachten pas na 6 weken, en dan was ik pas echt misselijk! Stelt het weeige gevoel van rond de menstruatie niks bij voor.

  Je ovulatie komt trouwens met helder elastisch slijm. En de beste manier om het zeker te weten is een ovulatietest. Ik zou er in jouw verhaal niet vanuit gaan dat je eerste ovulatietest al geweest is. Oh en de eerste cycli na jaren lang pillen kunnen een wat kortere luteale fase geven, omdat je baarmoederslijmvlies dunner wordt van zo lang pil slikken. Dat verkleint je kansen op zwanger worden niet, en wordt met een jaartje vanzelf beter.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct