Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gevaarlijke Stoffen En Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10556929

  Heyhey
  Ik heb een vraagje, ik weet niet of iemand hier er verstand van heeft.
  Op mijn werk ga ik regelmatig om met straling, cytostatica en lasers. Nu weet ik dat ik die eerste twee moet vermijden tijdens de zwangerschap. Maar op de vraag op ik met lasers (het laseren van bijvoorbeeld nierstenen) kan werken, kon mijn vk geen uitsluitsel over geven. Heeft iemand hier daar ervaring mee?


  PM
  Bijdrager
  #10556937 Quote

  Dag,
  Ik heb geen antwoord op je vragen maar andere plekken waar je dit eventueel na kunt vragen is bij een gynaecoloog en/of bij het RIVM (RIVM heeft voor mij uitgezocht of de kinkhoest vaccinatie in mijn geval veilig was omdat ik deze als kind niet mocht/heb gehad, vandaar dat ik denk dat je het daar na kan vragen.

  Hopelijk krijg je snel antwoord op je vraag/vragen


  CFK
  Bijdrager
  #10556961 Quote

  Er staat me iets van bij dat de laser op zich geen gevaar kan vormen, echter wel als het bijvoorbeeld wordt gebruikt bij het laseren van aambeien aangezien je dan de damp in kan ademen en dit schadelijk is/kan zijn. Bij nierstenen denk ik dat het geen probleem is, maar zou idd de gynaecologen of het RIVM even raadplegen

  #10557013 Quote

  Dankjewel dames!


  Dpl
  Bijdrager
  #10557287 Quote

  Je kunt deze vraag aan de bedrijfsarts stellen. 


  MrsM
  Bijdrager
  #10562563 Quote

  Werk je zelf in een ziekenhuis? Daar zou dan iniedergeval een Hoger Veiligheidskundige en wellicht zelfs een arbeidshygienist werkzaam moeten zijn die je daar prima over kan adviseren. En anders inderdaad even navragen bij jullie bedrijfsarts. Er is veel uitgebreide informatie over welke stoffen schadelijk kunnen zijn tijdens je zwangerschap.

  Goed dat je hier over nadenkt. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct