Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gewicht Na De Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Pandalover
  Bijdrager
  #10247407

  Hoi hoi, ik vroeg me af hoe het bij jullie gaat met het gewicht na de bevalling? Ik ben 6 weken geleden bevallen, na 2 weken was er al 10 kilo af en sindsdien nog 3 maar het gaat niet van harte terwijl ik bijna niet ongezond eet, nu veel meer beweeg met de baby en heel veel wandel. En voordat ik reacties krijg het is pas 6 weken geef je zelf de tijd, ja ja ik weet het, maar ben gewoon benieuwd naar anderen omdat ik om me heen soms mensen zie die na een aantal weken zelfs onder hun gewicht van voor de zwangerschap zitten!! En ik wil gewoon heel graag nog minimaal 7 a 8 kilo er vanaf en ja liever vandaag dan morgen 🙂 

  Nou is het bij mij wel een beetje gek. Ik ben in het jaar voordat ik zwanger raakte 12 kilo af gevallen, van 78 naar 66 kilo. Tijdens de zwangerschap zat dit er al snel weer aan helaas en ben ik in totaal 22 kilo aangekomen, woog op het laatst 90 kilo. Nu weeg ik dus weer 77 maar lijkt het te stagneren.. Los daarvan, heb ik net even een broek geprobeerd die ik gekocht had toen ik rond de 68 kilo woog en die pas ik gewoon!!! Ik snap er niks van.. Want het is nou ook weer niet zo dat mijn buik nog enorm is of zo (dit valt me alles mee)… Maar ik vind het wel een beetje vreemd eigenlijk.

  Geen idee wat jullie hiermee moeten maar ik vond het gewoon raar haha.

  Ik ben benieuwd of meerdere mensen nog na 6 weken zoveel kilo’s kwijt moeten en hoe ze dat hebben gedaan of dat het op een gegeven moment weer “vanzelf” gaat


  Niempje
  Bijdrager
  #10247415 Quote

  Hoi,

  Gefeliciteerd met je zoon/dochter 🙂

  Ik was na 2 weken al 12 kilo afgevallen en toen onze dochter geboren was zat ik al onder het start gewicht. Was ook maar 6 kilo aangekomen dus logisch.
  Ik gaf bv maar had geen honger/trek dus daardoor verloor ik te snel gewicht.
  Is nu een jaar geleden maar helaas alweer aangekomen haha.

  Denk dat het heel normaal is dat het op een gegeven moment even stopt of langzamer gaat. Ga gewoon zo door en focus er niet te veel op.
  Wat je zegt, je bent net 6 weken geleden bevallen. En om nu ook nog eens die 7 kilo in 2 weken kwijt te raken is wel heel snel.
  Een periode van 2 maanden zou hier beter bij passen maar is ook nog wel heel snel hoor 🙂


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10247416 Quote

  Bij beide kindjes 14 of aangekomen. Bij beide was het grootste gedeelte er na 6 weken vanaf. Daarna bleef ik bij mijn zoontje geleidelijk aan afvallen tot ik 6 kg onder mijn gewicht zat (woog nog maar 54 kg, te weinig). Bij mijn dochtertje is mijn gewicht geleidelijk gedaald tot het gewicht van voor mijn zwangerschap. 

  Mijn lijf is wel veranderd. 

  Je moet niet zo snel willen afvallen. Je hebt een jong kindje. Geef je borstvoeding, want dan heb jij de reserves voor de voeding.


  pegg
  Bijdrager
  #10247420 Quote

  Je bent pas 6 weken geleden bevallen… gun jezelf de tijd… de ene lichaam is de ander niet… Bedoel dit niet verkeerd hoor… Komt echt vanzelf wel…

   


  pegg
  Bijdrager
  #10247422 Quote

  Ik wilde graag nog reserves hebben… aangezien ik ook 10 weken nog borstvoeding had gegeven en gewoon extra moest gaan eten omdat het best wat van je lichaam vraagt… en dokter zei ook de ene is gauw op gewicht de ander wordt te mager en een heeft wat langer de tijd nodig…


  Rosa82
  Bijdrager
  #10247436 Quote

  Geen idee hoeveel ik woog. Ik kijk meer naar hoe ik me voel en of mijn normale kleding weer goed past. Bij de eerste duurde dat ongeveer 6 maanden. Bij de tweede hooguit 3 maanden. Bij de tweede ben ik wel weer eerder en meer gaan sporten.

  Ik had zelf echt het idee dat mijn lijf nog even moest wennen. Ook al at ik gezond, het gewicht ging toch minder snel. Maar naar een tijdje is je lijf weer zichzelf en dus wordt het weer zoals voorheen als je hetzelfde eet. Maar misschien bij iedereen anders.

   

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10247439 Quote

  Hoihoi

  Ik was 16 kilo aangekomen bij mn zoontje. Waarvan na de bevalling er al 6 af ging.

  Dus nog 10 te gaan.

  Ik at in mijn zwangerschap super veel en had in mn kraam weken amper tot geen honger.

  Waardoor ik 5 kilo afviel.

  En de laatste 5 kilo heb ik er na afgezwommen door 2 a 3 keer inde week baantjes te gaan trekken een uur lang .

  Ik denk wel dat je voor de laatste kilootjes iets moet doen en dat dat niet met lopen eraf gaan gok ik.

  Ik ben heel slank en val altijd snel af maar deze kilo’s kreeg ik er ook niet af zonder te sporten 


  NoorX
  Bijdrager
  #10247503 Quote

  Hoi,

  Ik was 22 kilo aangekomen, woog 62 kilo. Nu weeg ik 72 kilo en mijn dochter is 2 maanden oud. Ik merk vooral dat mijn figuur verandert is. Sommige kleding  staat gewoon niet meer. 

  Ik ben nog niet bezig met afvallen, ik zou niet eens weten doe dat moet 😉 Ik geef nog borstvoeding dus een beetje reserve is niet erg. 


  Gebruiker VL
  Bijdrager
  #10247533 Quote

  Ik moet nog 1 kilo en mn dochter is 7 maanden. 

  Totaal 20 aangekomen en na mn bevalling moest ik er nog zo’n 9. Dit ging erg langzaam, door gezond eten en na 4 maanden veel hardlopen ging dit er steeds meer af. Maar het ging zeker niet zo snel als gewild. Het heeft zeker tijd nodig. Nu ben ik ook wel iemand die niet een taartje overslaat als die aangeboden wordt 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct