Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gewichtstoename zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10330441

  Hallo, Ik ben momenteel 19 weken zwanger en tot 18 weken ben ik steeds 1kg per week aangekomen. Dit was volgens de dokter geen probleem.  Deze week weeg ik mezelf opnieuw en zou ik op 1 week tijd 3kg aangekomen zijn! Heeft iemand van jullie zo’n ‘plotse’ toename ook gehad? (ter info: volgende week heb ik de 20 weken echo en zal dit ook zeker met haar bespreken)

   

  Alvast bedankt voor jullie reacties!

  #10330446 Quote

  Ik zou je laten testen op zwangerschaps diabetes doen ze met 27 weken want persoonlijk vind ik het wel erg veel 

  #10330456 Quote

  Ik ben nu met 37 weken 12 kilo aangekomen, 1 kilo per week klinkt als best veel eigenlijk?


  Travelmom
  Bijdrager
  #10330461 Quote

  Hoi hoi, 

  Begrijp ik het goed dat je dus de eerste 18 weken 18 kilo bent aangekomen? Een kilo per week zou betekenen dat je eind van de rit 40 kilo zwaarder bent. Dit is best wel redelijk veel en zou inderdaad op zwangerschaps suiker kunnen wijzen. Wat zegt je verloskundige ervan? Het aankomen kan met ups en downs gaan hoor. Ik kwam soms een maand 5kg aan en soms een maand helemaal niks. 


  Neusje
  Bijdrager
  #10330470 Quote

  Ik had rond mijn 30e week ook ineens een toename van zo’n 3kg op 1 dag. Ik hield opeens ook veel vocht vast wat normaal niet gebeurde dus dit verklaarde het wel. 

  Vanaf dat moment werd ook vaker de bloeddruk enz gemeten ivm kans op zwangerschapsvergiftiging. Echter waren de 3 kilo een paar dagen later weer eraf en had ik ook geen last meer van vocht. 

  #10330471 Quote

  Hallo,

  Nee dat heb ik misschien niet goed verwoord sinds de eerste weging bij de gynae (12weken) ben ik steeds 1kg per week bijgekomen, tot 18 weken een totaal van 6kg.

  nu tussen week 18 en 19 plots op 7 dagen 3kg bijgekomen. 
  Dus ik zit nu met 19 weken op een totaal van 9kg. 

  ik zal morgen misschien toch maar voor de zekerheid al contact opnemen met haar. 

  Het is mijn eerste zwangerschap dus alles is nieuw voor mij, bedankt voor je reactie 🙂 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10330472 Quote

  Hoi hoi, Begrijp ik het goed dat je dus de eerste 18 weken 18 kilo bent aangekomen? Een kilo per week zou betekenen dat je eind van de rit 40 kilo zwaarder bent. Dit is best wel redelijk veel en zou inderdaad op zwangerschaps suiker kunnen wijzen. Wat zegt je verloskundige ervan? Het aankomen kan met ups en downs gaan hoor. Ik kwam soms een maand 5kg aan en soms een maand helemaal niks.

   

  Hallo, Nee dat heb ik misschien niet goed verwoord sinds de eerste weging bij de gynae (12weken) ben ik steeds 1kg per week bijgekomen, tot 18 weken een totaal van 6kg. nu tussen week 18 en 19 plots op 7 dagen 3kg bijgekomen. Dus ik zit nu met 19 weken op een totaal van 9kg. ik zal morgen misschien toch maar voor de zekerheid al contact opnemen met haar.  Het is mijn eerste zwangerschap dus alles is nieuw voor mij, bedankt voor je reactie 🙂 


  Jorienh
  Bijdrager
  #10330480 Quote

  Hoi!

   

  9 kilo is echt nog prima hoor!

  ik ben in 1 week tijd 5 kilo aangekomen.. schrok me een ongeluk toen ik dat zag.

  in totaal 26 kilo aangekomen tijdens de hele zwangerschap (waarvan veel vocht) geen zwangerschapssuiker oid. En een jaar na de geboorte weer op mijn oude gewicht.

  zou me er niet te druk om maken.. als dat niet wekelijks gebeurt is er weinig aan de hand denk ik.

   

  fijne zwangerschap verder! 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10330484 Quote

  Bij mij ging de gewichtstoename ook met sprongetjes. Soms een paar weken niets om dat daarna weer in te halen. Totaal 14 of aangekomen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct