Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gewone transporter fiets

 • Auteur
  Berichten

 • Klaasjee
  Bijdrager
  #10363551

  Hoi mama’s!

  Inmiddels heeft onze kleine man de leeftijd bereikt dat hij mee kan op de fiets😁 Ik heb alleen 2 jaar geleden een cortina u4 transporter fiets gekocht. Ik wilde toen geen mama fiets en volgens de verkoper toen (achteraf was hij niet zn goede verkoper, maar dat is een ander verhaal) kon dat makkelijk met een kinderstoeltje later. 

  Er zit natuurlijk een stuurslot op en dubbele standaard. Vandaag hebben we een stoeltje (van yepp) gekocht en daar gaven ze aan dat het op die fiets nog best krap kan zijn.

  Nu vroeg ik me af wat jullie ervaring is😊 vind het erg zonde als ik een mamafiets moet gaan kopen🙄

  Liefs


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10363566 Quote

  Ik had een gewone stadsfiets met een voorzitje erop. Moest toen wel als een man op en afstappen. Dus m’n been over m’n zadel zwaaien zegmaar. Met fietsen had ik wel genoeg ruimte. 


  Pimpelmees
  Bijdrager
  #10363571 Quote

  Ik heb ook een transport-fiets van batavus met yepp stoeltje; heel prima te doen! Nadeel dat het nog best een zware fiets is, maar mama-fietsen nog zwaarder. Geen super lage instap, maar alsnog meer dan prima wat mij betreft. Ik stap aan de linker kant op en til mijn rechter been dan al rijdend onder het stoeltje door zegmaar. Maar gewoon uitproberen denk ik. Fietsen met een kleintje is zowiezo wennen, ongeacht de fiets. 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10363606 Quote

  Ik ben zelf heel lang dus moest wel wijdbeens fietsen met mn zoontje voorop…

  Heb toen een elektrische mamafiets gekocht en mijn fiets is naar me man gegaan.

  Opzich al fijn dat je stuurslot en goed standaart hebt! Scheelt al heel veel!

  Gewoon ff proberen

  #10363620 Quote

  Ik heb ook een gewone stadsfiets, zwaai een been erop, of tussendoor zoals Pimpelmees zegt. Dus kan prima hoor! Ik ben ook lang, maar trap niet tegen het zitje aan (urban iki).

  Ik denk dat ze je gewoon nog een fiets willen verkopen 😉 Inderdaad even proberen.


  Majom
  Bijdrager
  #10363692 Quote

  Ik heb ook een transportfiets (van gazelle) met een yepp voorzitje. Gaat hartstikke goed.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Galileo
  Bijdrager
  #10363695 Quote

  Afhankelijk van hoe lang je bent, maakt dat geen fluit uit. Ik heb een oudere giant met een relatief kleine afstand stuur/zadel en heb het zadel ietsjes lager moeten zetten. Het op en afstappen is beetje passen en meten, maar was ik na een week aan gewend. Ik heb dus niet eens een stuurslot en dubbele standaard, wat wel wat aanpassingen vraagt, maar toch ga ik echt geen nieuwe fiets kopen!

  #10363700 Quote

  Ik heb een elektrische transportfiets van Batavus. Deze is mij verkocht als semi-mamafiets, ook een Yepp zitje erop. Gaat prima! 

  Ik moet inderdaad niet naar voren van mijn zadel willen springen, maar ik kan er prima tussendoor. Het is even een handigheidje erin vinden. Daarnaast staat mijn zadel ook op zijn laagst (ik ben zelf niet lang), zodat ik altijd met mijn voeten bij de grond kan als ik een noodstop moet maken.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10363701 Quote

  Ik heb ook een gewone transportfiets (gazelle heavy duty) met voor en achterstoeltje van Yepp. Prima te doen hoor.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct